Ponta explică de ce moţiunea PSD nu va trece. „Voturile decisive vor fi ale UDMR-ului”. Reacţia UDMR

Victor Ponta, preşedintele Pro România, nu este încrezător în şansele votării moţiunii de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune împotriva Guvernului PNL. "Povestea cu moţiunea PSD-ul e ca Petrică cu lupul. Atâta au anunţat-o de luni de zile, eu nu mai cred", a mărturisit fostul premier. Mai mult, deputatul a explicat că în aritmetica parlamentară, "voturile decisive vor fi ale UDMR".

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 07:50
Ponta explică de ce moţiunea PSD nu va trece. „Voturile decisive vor fi ale UDMR-ului”. Reacţia UDMR

Întrebat despre ce şanse sunt ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL să fie votată în Parlament, Victor Ponta a declarat, pentru Libertatea, că este sceptic privind reuşita acestui demers.

„Nu ştiu sincer ce se va întâmpla. În aritmetica parlamentară, voturile decisive vor fi ale UDMR-ului. Dacă UDMR votează, trece moţiunea. Dacă UDMR nu votează, nu trece”, a afirmat liderul Pro România.

Victor Ponta a reamintit că Pro România a fost singurul partid care nu a votat învestirea Guvernului PNL.

„Vom vota moţiune de cenzură. Nu sunt foarte sigur că o va introduce PSD-ul. Povestea cu moţiunea PSD-ul e ca Petrică cu lupul. Atâta au anunţat-o de luni de zile, eu nu mai cred. Când o să o depună, s-ar putea să nu mai vină nimeni la Parlament că nu-i mai crede. E un fel de circ politic. Dacă n-am fi în criză, l-aş înţelege”, a spus Ponta, conform sursei citate.

Marcel Ciolacu despre moţiune: „O ţară în derivă cu şomaj galopand. Este timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie!

În schimb, UDMR a anunţat că nu îşi doreşte o soluție care să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție în cazul epidemiei de COVID-19, a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, la RFI 

„Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (…). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”, a declarat liderul UDMR din Senat.

„Mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”, a adăugat Cseke Attila, conform RFI.

PSD a prezentat „Cartea neagră a guvernării liberale”. Robert Cazanciuc a explicat de ce „guvernul PNL trebuie să plece”