Ponta i-a trimis lista lui Băsescu. Georgescu se întoarce la BNR după alegeri

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat marţi seara că i-a trimis în cursul serii de marţi preşedintelui Traian Băsescu lista cu miniştrii cabinetului său.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 19:13
Ponta i-a trimis lista lui Băsescu. Georgescu se întoarce la BNR după alegeri

„I-am transmis (n.red. – lui Traian Băsescu) lista Guvernului în urmă cu o oră sau două”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că Florin Georgescu şi Ioan Rus au fost numiţi miniştri pentru un mandat de şase luni, până la alegeri, la solicitarea sa expresă.

„Guvernatorul Isărescu mi-a dat o mână de ajutor esenţială în formarea acestui Guvern prin faptul că, pe o perioadă de şase luni, şi-a dat practic mâna dreaptă, viceguvernatorul, să fie mâna mea dreaptă, vicepremierul, Florin Georgescu. Vreau să le mulţumesc lui Florin Georgescu şi lui Ioan Rus pentru că au acceptat să intre în acest guvern până în noiembrie şi să mă sprijine pe mine, care sunt din altă generaţie, dar din punctul lor de vedere reprezint opţiunea corectă. Au acceptat, şi nu au acceptat uşor, această solicitarea mea. (…) Dl. Georgescu a fost suspendat din funcţia de viceguvernator şi se va întoarce la BNR după alegeri„, a spus Ponta.

În ceea ce-l priveşte pe Leonard Orban, Ponta a precizat că preşedintele PC, Daniel Constantin, a solicitat păstrarea acestuia la Afaceri Europene întrucât Minsiterul Agriculturii „derulează multe fonduri europene” şi este nevoie de continuitate.

„Am fost de acord cu propunerea lui Daniel Constantin să asigurăm continuitate în aceste probleme fundamentale a absorbţiei fondurilor structurale”, a completat Ponta.

Ponta a mai precizat că el l-a propus pe Titus Corlăţean pentru Justiţie, ţinînd cont de pregătirea şi experienţa acestuia.