Ponta îi cere lui Băsescu să-i potolească pe consilierii de la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu va mai accepta ca aceia care îl consiliază pe preşedintele Traian Băsescu şi care sunt, în general, foşti miniştri "foarte frustraţi" că nu mai sunt în ministerele pe care le-au condus, să-i mai atace pe miniştrii în funcţie.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 14:15
Ponta îi cere lui Băsescu să-i potolească pe consilierii de la Cotroceni

„O să-i spun preşedintelui că nu voi accepta de acum încolo ca cei care îl consiliază pe domnia sa – în general cei foarte frustraţi că nu mai sunt în ministerele pe care le-au condus până acum – să îi atace pe miniştrii în funcţie. Păi ce-ar însemna acuma să le spun şi eu miniştrilor toată ziua să-l atace pe domnul Băsescu?”, a spus Ponta.

El a precizat că normalitatea în funcţionarea instituţiilor statului este atunci când consilierii îl consiliază pe preşedinte, iar miniştrii conduc ministerele sub conducerea premierului.

Premierul Ponta i-a transmis preşedintelui Băsescu faptul că el nu va ridica niciodată primul „sabia” în relaţia cu şeful statului, dar nici nu se va abţine la a răspunde unor atacuri ale acestuia, arătând în acelaşi timp că este deranjat că „anumiţi” consilieri prezidenţiali îi atacă pe miniştri.

„Acum am o poziţie publică, din care declaraţiile mele trebuie să ţină cont de relaţia instituţională cu preşedintele României. În ceea ce mă priveşte, nu voi ridica niciodată primul sabia, dar nu pot să spun că nu voi răspunde. Mă deranjează foarte tare faptul că anumiţi consilieri ai preşedintelui, şi pe frustrări personale pentru că nu mai ocupă funcţiile de dinainte, au început să atace miniştri. Nu voi accepta lucrul acesta şi voi discuta cu preşedintele României”, a spus Ponta, la emisiunea „După 20 de ani” la PRO TV.

Întrebat despre ce consilieri este vorba, premierul a arătat că a existat o discuţie pe educaţie care l-a deranjat. „Dacă eşti consilier prezidenţial, nu ai voie să fii toată ziua la televizor ca să îl ataci pe ministrul respectiv doar pentru că nu mai eşti tu în funcţie”, a afirmat premierul.

El a adăugat că, în relaţia sa cu preşedintele, conflictele nu se vor încheia deodată, ci „natural”, deoarece şeful statului este „la sfârşitul carierei politice”. „Sau poate că se vor finaliza mai repede printr-un conflict. Eu nu-mi doresc acest conflict şi nu voi fi primul care să ridic sabia, dar nici nu voi lăsa lucrurile, să zic, neripostate”, a spus Ponta.

Consilierul prezidenţial pentru Educaţie, fostul ministru de resort Daniel Funeriu, a comentat recent acuzaţiile de plagiat la adresa actualului ministru al Educaţiei, Ioan Mang, arătând că acesta trebuie să ofere o explicaţie.