Ponta îi promite lui Rus bani din Fondul de rezervă dacă alegerile sunt bine organizate

Premierul Victor Ponta a promis ministrului de Interne că va aviza, luni, alocarea fondurilor necesare plăţii unor drepturi financiare restante sub condiţia unei bune organizări a alegerilor, ministrul răspunzând în glumă că, dacă banii nu sunt alocaţi, poliţiştii şi jandarmii vor "asalta" Finanţele.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 10:28
Ponta îi promite lui Rus bani din Fondul de rezervă dacă alegerile sunt bine organizate

„Ieri, am avut o discuţie cu ministrul de Finanţe şi îmi spunea dacă dăm nişte bani de la Fondul de rezervă pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor. Eu semnez luni dacă îmi arătaţi că organizaţi alegerile perfect şi că nu sunt probleme. Este bine ?”, i-a spus Ponta ministrului de Interne, Ioan Rus, la videoconferinţa organizată, sâmbătă, de Guvern cu autorităţile locale.

ALEGERI LOCALE 2012. Cum, unde şi când puteţi vota. Lista completă a secţiilor de votare

Ministrul i-a răspuns însă că, dacă alegerile vor fi bine organizate, acest lucru se va datora şi faptului că există „un pic de benzină” pentru autovehiculele poliţiei.

„Cred că exageraţi, domnule prim-ministru. Aia cu perfecţiunea nu ştiu cum arată, deci dacă alegerile sunt bine organizate, este şi din cauză că am avea un pic de benzină, motorină. Desculţi, «flămânzi şi goi, făr-adăpost», va fi mai dificil, dar ne descurcăm oricum. Îl lăsăm pe Florin Georgescu (ministrul Finanţelor-n.r.) să viseze până luni că nu ne dă banii, dar ni-i va da. Altfel, vom organiza un asalt asupra Finanţelor”, a glumit ministrul de resort, folosind astfel şi primul vers al poeziei „Noi vrem pământ!” a lui George Coşbuc.

Surse din Poliţia Română au declarat pentru MEDIAFAX că banii la care făcea referire primul-ministru reprezintă restanţele la echipament pe care Guvernul trebuie să le plătească angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.