Ponta îl avertizează pe Silaghi în legătură cu deszăpezirea drumurilor

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, să monitorizeze atent modul în care este efectuată deszăpezirea drumurilor şi a avertizat să nu rămână porţiuni afectate de ninsoare în urma rezilierii contractelor cu firmele care nu şi-au îndeplinit obligaţiile.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 11:06
Ponta îl avertizează pe Silaghi în legătură cu deszăpezirea drumurilor

„E iarnă. Ştiam că o să fie iarnă. Nu ştiam că o să fie înainte, în timpul sau după alegeri, nu are nicio importanţă. Vă rog, domnule ministru personal, cu şeful de la CNADNR, cu toţi ceilalţi, să vă uitaţi din nou, e bine că a reziliat acele contracte ale celor care nu şi-au făcut treaba, dar asta nu înseamnă că nu rămâne nimeni să se ocupe( de deszăpezire-n.r.)”, l-a atenţionat premierul pe ministrul Transporturilor.

Acesta l-a asigurat că operaţiunile de deszăpezire vor continua cu alte resurse.

„Acolo acoperim prin forţe proprii. Am luat în calcul o marjă de eroare în care ştiam că poate se vor rezilia câteva contracte”, a răspuns Silaghi.

„Ia vedeţi că s-ar putea să fie mai ieftin prin forţe proprii decât să dăm la tot felul de indivizi care prin toate guvernările se ocupau de acelaşi lucru”, a replicat Ponta.

Luni, premierul Ponta a anunţat că Guvernul va rezilia contractele cu firmele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de deszăpezire a drumurilor, iar reprezentanţii acestora vor putea acţiona statul în judecată dacă se vor simţi nedreptăţiţi.

În acest context, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Mircea Pop, a spus atunci că a existat o problemă cu o firmă „veche, românească” la deszăpezirea autostrăzii Arad-Timişioara, unde nu au fost adusese utilajele prevăzute în contract.

Directorul CNADNR a arătat că, începând de luni, au fost demarate procedurile de reziliere a contractului cu firma respectivă, iar aceasta nu va mai putea participa la alte licitaţii publice.

VEZI Harta drumurilor blocate. Vezi restricţiile de trafic din ţară