Ponta: Îmi doresc ca tinerii, prin programul ‘Prima maşină’, să îşi cumpere maşini fabricate în România

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Bistriţa, cu ocazia inaugurării noului sediu local al Registrului Autor Român (RAR), că îşi doreşte ca tinerii care vor accesa programul 'Prima maşină' să îşi cumpere în număr cât mai mare autoturisme fabricate în România.

RomaniaTV.net
12 oct. 2014, 15:42
Ponta: Îmi doresc ca tinerii, prin programul ‘Prima maşină’, să îşi cumpere maşini fabricate în România

„Dacă l-am lansat, îmi doresc foarte mult ca mai multe familii de tineri să poată să-şi cumpere maşină. N-am voie să pun restricţii, dar am voie să spun că îmi doresc să îşi cumpere o maşină fabricată în România. E o dorinţă, nu e o obligaţie, dar, dacă tot mă duc în vizită la Dacia, mă duc cu Dacia, nu cu maşină germană; dacă tot mă duc în vizită la Ford, la Craiova, mă duc tot cu o maşină românească. Mi-aş dori ca tinerii care beneficiază de programul ‘Prima maşină’ să-şi cumpere o maşină fabricată în România, de către români, cu materiale cât mai multe româneşti”, a spun prim-ministrul.

Victor Ponta a efectuat duminică o vizită în municipiul Bistriţa, ocazie cu care a participat la slujba de sfinţire a bisericii greco-catolice ‘Buna Vestire’, a avut o întâlnire cu managementul companiei Leoni şi a inaugurat noul sediu al RAR Bistriţa-Năsăud.