Ponta: Îmi iau angajamentul că vom trece, cu toate blocajele, proiectele de lege privind amnistia

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că proiectele de lege privind amnistia fiscală vor trece în Parlament, cerând miniştrilor care sunt şi senatori să meargă săptămâna viitoare la Senat să voteze aceste acte normative.

RomaniaTV.net
26 aug. 2014, 14:06
Ponta: Îmi iau angajamentul că vom trece, cu toate blocajele, proiectele de lege privind amnistia

„Vreau să dau un mesaj foarte clar că regret faptul că au fost blocate ieri (luni -n.r.) la Senat toate cele trei legi privind amnistia. (…) E vorba despre mamele care au primit indemnizaţii, despre pensionari şi despre profesorii din zonele defavorizate. Vreau să vă cer tuturor miniştrilor care sunteţi senatori să mergeţi luni la Senat, chiar dacă cei din Opoziţie se opun acestor acte, din punctul meu de vedere de dreptate şi de justiţie socială, vă rog să mergeţi să trecem la Senat şi după aceea şi la Cameră. Vreau să îmi iau angajamentul către toţi pensionarii, profesorii, mamele care aşteaptă această amnistie fiscală că vom reuşi să trecem cu toate blocajele şi cu toate opoziţiile pe care le avem împotrivă”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei de Guvern de marţi, citat de Agerpres.

Sesiunea extraordinară de luni a plenului Senatului a fost închisă din lipsă de cvorum.

Printre proiectele de lege care figurau pe ordinea de zi a senatorilor, dar nu au mai putut fi dezbătute şi au fost amânate pentru o şedinţă viitoare, se numără cele referitoare la amnistia fiscală în cazul pensionarilor cu debite şi al mamelor care au beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

În cursul şedinţei de luni după-amiază, o parte dintre senatorii PNL şi PDL au părăsit sala de plen pe motiv că nu li s-a permis motivarea votului la proiectul de lege privind reducerea CAS.