Ponta: Îmi voi da demisia din Parlament dacă Băsescu nu va fi demis la referendum

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că va demisiona din Parlament dacă opoziţia va strânge voturile necesare suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar acesta nu va fi demis în urma referendumului.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 12:25
Ponta: Îmi voi da demisia din Parlament dacă Băsescu nu va fi demis la referendum

Ponta a afirmat, potrivit Mediafax, că îşi menţine opinia că ar trebui precizat în Constituţie că un Parlament care l-a suspendat pe un preşedinte, dar acesta nu a fost demis în urma referendumului, ar trebui dizolvat în vederea organizării alegerilor anticipate.

După conferinţa de presă, Ponta a fost întrebat de jurnalişti: „Veţi demisiona dacă Parlamentul îl suspendă pe Băsescu dar referendumul nu-l demite?”.

„Da”, a răspuns Ponta, fără a preciza dacă se referă doar la el sau şi la parlamentarii PSD sau USL.

Pe de altă parte, atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu au evitat să precizeze ce articole din Constituţie a încălcat preşedintele Traian Băsescu încât să justifice decizia USL de a începe procedura de suspendare a acestuia din funcţie.

„Totul se face în scris, vorbele se uită. Nu vreţi să le vedeţi scrise?”, a răspuns Ponta întrebărilor jurnaliştilor.

Ponta a mai spus că avizul Curţii Constituţionale asupra cererii de suspendare este consultativ, judecătorii trebuind doar să verifice legalitatea cererii şi respectarea procedurii constituţionale.

Întrebat cum va reacţiona USL dacă procedura de suspendare va fi un eşec, Ponta a răspuns: „Oamenii vor să îl demită pe Băsescu, dar îl apără nişte parlamentari cumpăraţi şi şantajaţi”.

Liderii USL au anunţat, luni, că declanşează procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.