Ponta, în mesajul Zilei Victimelor Holocaustului: E important să înţelegem greşelile trecutului

Victor Ponta a transmis, duminică, un mesaj pentru Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului, în care se arată că "lupta împotriva discriminării rasiale, a xenofobiei și a antisemitismul este o condiție a umanitatii".

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 15:49
Ponta, în mesajul Zilei Victimelor Holocaustului: E important să înţelegem greşelile trecutului

„Holocaustul este un episod negru pentru istoria umanității, o tragedie de proporții față de care noi, cei din prezent, avem o dublă datorie: cea de a ne exprima compasiunea față de milioanele de oameni ce au fost exterminaţi în lagărele naziste de concentrare și cea de a vorbi în permenanță despre această oroare a trecutului astfel încât ea să nu se repete vreodată. Atât timp cât societatea contemporană nu ezită să ne arate că pericolul extremist este încă activ, rana istorică a Holocaustului va rămâne deschisă. De aceea, este important să înţelegem şi să conştientizăm greşelile trecutului astfel încât, în prezent, să acţionăm prompt de fiecare dată când valori precum toleranţa, includerea, diversitatea sau libertatea sunt puse sub semnul întrebării”, se arată în comunicatul semnat de către Victor Ponta.

„Pe 27 ianuarie 1945, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau era eliberat de armata sovietică. Astăzi, la 68 de ani de atunci, trebuie cu toții să înțelegem lecția istoriei și să nu uităm că lupta împotriva discriminării rasiale, a xenofobiei și a antisemitismul este o condiție a umanitatii”, precizează primul-ministru în mesajul pentru Ziua Internaţională de Comemorare a Victirmelor Holocaustului.