Victor Ponta indică alţi posibili prezidenţiabili PSD. LISTA cuprinde DOAR oameni din afara partidului VIDEO

Victor Ponta a declarat, la România TV, că cel susţinut de către PSD pentru alegerile prezidenţiale va trebui să aibă o notorietate foarte ridicată. Preşedintele social-democraţilor a afirmat că alţi prezidenţiabili în afară de el sunt cei pe care sondajele îi indică în fruntea topului notorietăţii şi încrederii. Invitat să dea câteva nume, Ponta i-a menţionat pe Mircea Diaconu, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu-Tăriceanu.

29 mai 2014, 16:44
Victor Ponta indică alţi posibili prezidenţiabili PSD. LISTA cuprinde DOAR oameni din afara partidului VIDEO

Victor Ponta a afirmat că îşi doreşte o candidatură la alegerile prezidenţiale doar în cazul în care PSD nu va găsi un candidat care să aibă şanse reale să devină preşedinte al României. „Dacă nu există altă variantă cu şanse de câştig, voi candida eu”, a spus Ponta.

Întrebat dacă sunt multe nume pe lista de posibili candidaţi ai PSD, Ponta a răspuns: „Nu, sunt puţine nume. Este suficient să luaţi ultimele sondaje şi o să vedeţi. Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu Tăriceanu. Cam aici se opresc lucrurile”.

Liderul PSD a subliniat nevoia ca acel candidat să fie dja foarte cunoscut alegătorilor. „Un candidat nu-l poţi scoate din pălărie. Poate fi domnul Diaconu, poate fi şi altcineva”, a spus Ponta. Acesta a adăugat că Diaconu a îndeplineşte condiţia de notorietate ca să fie candidat susţinut de PSD. „Nu exclud aşa cevam dar nu am avut nici un fel de discuţie cu el. După alegerile europarlamentare, el are notorietatea necesară şi noi nu l-am considerat un adverasar”, a conchis Ponta.

Victor Ponta a declarat joi, în faţa colegilor din PSD, reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că dacă va trebui să candideze la alegerile prezidenţiale o va face cu „mare plăcere şi mare încredere”, deşi ar vrea să fie un premier „foarte bun” până în 2016. Congresul în care social-democraţii îşi vor desemna candidatul pentru Cotroceni va fi convocat în septembrie.

Victor Ponta a spus că trebuie stabilit „cu calm” candidatul PSD, iar Congresul în care acesta va fi desemnat va avea loc probabil în septembrie.

„Trebuie să stabilim candidatul cu calm , nu ne grăbeşte nimeni în nici un fel. Evident că va trebui să avem şi un congres care va fi foarte probabil la începutul lui septembrie. Vreau să spun ca să ştiţi foarte clar de la mine. Dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu un foarte bun premier până în 2016.

Dar am învăţat în toţi aceşti ani că, dacă ai un preşedinte care tot timpul te încurcă, este foarte greu să fii un foarte bun prim ministru. Dacă nu avem un preşedinte care să ne ajute, o să fie greu să guvernăm bine. Stabilim împreună care este cea mai bună soluţie: dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere şi mare încredere”, a precizat Victor Ponta.