Ponta, ÎNTÂLNIRE cu reprezentanţii SOCIETĂŢII CIVILE pe tema crizei REFUGIAŢILOR

Publicat: Vineri, 02 Octombrie 2015 08:32 // Actualizat: Vineri, 02 Octombrie 2015 08:32 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Victor Ponta se întâlnește, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului.

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societății civile, care în urmă cu aproximativ o săptămâna trecută au transmis un apel autorităților să-și reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Promisiunea lui Victor Ponta: "Nu plec până nu mărim pensiile şi în 2016"

"Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!", a răspuns premierul Ponta atunci pe Facebook.

Mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

Potrivit Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, "ca reacție la poziționarea inadecvată a autorităților române în criza refugiaților, în țară și la nivelul UE, numeroase organizații ale societății civile își declară ferm dezacordul, cerându-le acestora să își reconsidere atitudinea și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate".

Citeşte şi: Valul de refugiaţi îi îndepărtează pe britanici de Uniunea Europeană

Apelul societății civile privind criza refugiaților a fost semnat până în prezent de peste 50 de organizații și numeroși cetățeni, iar semnăturile de susținere se strâng în continuare, precizează comunicatul de presă.

Semnatarii apelului susțin că "modul în care au reacționat autoritățile române, prin vocea președintelui, a premierului și miniștrilor, este inadecvat, ignorând atât tradiția țării care în nenumărate rânduri a deschis ușa refugiaților, cât și spiritul tratatelor internaționale la care România este parte".

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 oct 11:33
...tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
02 oct 08:50
...autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
02 oct 08:40
...autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H