Ponta l-a retras pe Sorin Meşter de la conducerea Secretariatului pentru Problemele Revoluţionarilor

Sorin Meşter a fost eliberat din postul de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revoluţionarilor, prin decizie semnată luni de premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 13:39
Ponta l-a retras pe Sorin Meşter de la conducerea Secretariatului pentru Problemele Revoluţionarilor

Meşter ocupa această funcţie din luna mai a acestui an.

În luna septembrie, aproximativ o sută de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 au protestat la Palatul Victoria şi au cerut înlocuirea lui Meşter, cu Dorin Lazăr Maior, preşedintele organizaţiei şi secretar executiv al PSD însărcinat cu problemele revoluţionarilor. Ei au acuzat tergiversarea intrării în plată a indemnizaţiilor pentru revoluţionari conform Legii 324 din 2004.

În luna octombrie, fostul şef de stat Ion Iliescu a fost huiduit şi apostrofat de un grup de revoluţionari aflaţi în faţa sediului central al PSD, care i-au cerut din nou demiterea secretarului de stat Sorin Meşter şi rezolvarea situaţiei revoluţionarilor.

Aflat atunci la o conferinţă pe teme de energie, premierul Victor Ponta a fost abordat la rândul său de un revoluţionar care i-a înmânat un memoriu.

Premierul i-a promis acestuia că îşi va face timp pentru o discuţie cu aceştia, împreună cu ministrul Muncii, dar a precizat că nu va fi de acord cu acordarea de indemnizaţii celor care au obţinut fraudulos certificatele de revoluţionar.

Ulterior, Ponta a declarat presei că a cerut secretarului de stat responsabil şi preşedintelui comisiei parlamentare să facă „curăţenie” în privinţa certificatelor obţinute fraudulos.