Ponta: L-aş fi numit pe Bogdan Aurescu la MAE

Preşedintele PSD, Victor Ponta,  a declarat, la România TV, că ar fi preferat ca portofoliul de la Externe să fie preluat de către Bogdan Aurescu, ca un semnal dat de către premierul Boc că este folosită expertiza tehnocraţilor, nu că este răsplătit interesul politic.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 16:45
Ponta: L-aş fi numit pe Bogdan Aurescu la MAE

„În locul lui Emil Boc, azi l-aş fi numit pe Bogdan Aurescu drept ministru de Externe ca să dau un semnal că tehnocraţii pot da mai multă încredere şi prestigiu României, nu cei care au interese politice şi trec dintr-o parte în alta”, a spus liderul social-democraţilor.

Victor Ponta a afirmat că, în interiorul USL, s-au discutat câteva nume de posibili înlocuitori ai lui Emil Boc, tehnocraţi care să gestioneze afacerile curente ale României până la alegerile anticipate. „Noi am discutat în USL despre două-trei persoane, dar nu are rost să mai vorbim câtă vreme cei de la putere nu pleacă”, a remarcat preşedintele PSD.

De altfel, Ponta s-a arătat reticent că Emil Boc ar putea demisiona, guvernul său fiind singurul obstacol între nemulţumirea populară şi preşedintele statului. „Dacă pică şi guvernul Boc, toată nemulţumirea populară va ajunge la Palatul Cotroceni. Guvernul este ultimul bastion din faţa preşedintelui”, a conchis Ponta.