Ponta, la Târgu Jiu: România are nevoie de pace. Cine va ridica sabia, de sabie va muri

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, la Târgu Jiu, că le cere tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, să înţeleagă că România are nevoie de pace, el avertizând că, "în perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri".

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 19:38
Ponta, la Târgu Jiu: România are nevoie de pace. Cine va ridica sabia, de sabie va muri

După închiderea urnelor, aflat la Târgu Jiu, Ponta le-a mulţumit tuturor românilor care au participat la vot şi celor care „au avut încredere în USL şi au votat cu gândul la viitor şi nu la trecut”.

De asemenea, el le-a mulţumit oamenilor din Târgu Jiu care l-au ales pentru un nou mandat.

„Vreau să explic de ce sunt aici la Târgu Jiu: pentru că vreau să le mulţumesc colegilor de aici şi oamenilor din Târgu Jiu, care au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei m-au votat pentru un nou mandat şi au demonstrat că demagogia şi minciuna nu aduc rezultate şi că pot alege cu mintea şi cu inima. Mulţumesc celor care m-au susţinut în mod direct”, a spus Ponta.

Premierul şi-a exprimat speranţa că ziua de azi va pune capăt „războiului civil care a distrus România” în ultimii ani.

În acest context, el le-a cerut tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, să înţeleagă că România are nevoie de pace, el avertizând că, „în perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”.

Vreau să cer tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele, cu noii parlamentarii, cu cei care vor face parte din viitorul guvern, să înâeleagă că România are nevoie de pace şi că, în perioada, următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri. Sper că mesajul va fi înţeles de cei care au stat la baza conflictului din ultimii ani”, a spus Ponta.

Ponta a arătat că la actualele alegeri voinţa exprimată de electorat a fost mai clară ca niciodată, fiind o majoritate absolută, recunoscută şi de opoziţie.

„La aceste alegeri parlamentare, voinţa exprimată de electorat a fost mai clară ca niciodată. A fost o victorie obţinută cu majoritate absolută, recunoscută şi de opoziţie”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că îşi asumă obligaţia de a trata cu respect opoziţia şi le-a transmis succes tuturor celor care vor fi în noul Parlament.

Totodată, el a spus că alegerile au fost foarte bine organizate, fiind înregistrat un număr „extrem de redus” de plângeri şi contestaţii, motiv pentru care a mulţumit tuturor instituţiilor statului implicate în procesul electoral.

Circul pleacă, Târgul Jiului rămâne”, a conchis Ponta, făcând trimitere la contracandidatul său, Dan Diaconescu. 

 Premierul Victor Ponta a câştigat alegerile parlamentare în colegiul 6 Târgu Jiu pentru Camera Deputaţilor, în faţa principalului său contracandidat Dan Diaconescu (PPDD), potrivit unui sondaj la urne prezentat de către România TV.

Potrivit unui sondaj la urne prezentat de România TV, Victor Ponta a obţinut 68% din voturile alegătorilor din Colegiul 6 Târgu Jiu. Acelaşi sondaj indică faptul că Dan Diaconescua obţinut 23% din voturi.