Ponta lui Franks: Sunteţi premierul României, Boc nu are timp să se vadă cu noi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, vineri, şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, în cadrul întrevederii dintre reprezentanţii FMI, BM şi CE şi cei ai USL, că este premierul României, întrucât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 10:03
Ponta lui Franks: Sunteţi premierul României, Boc nu are timp să se vadă cu noi

Liderii USL s-au întâlnit vineri dimineaţă cu reprezentanţii FMI, BM şi CE pentru a le prezenta un plan de zece măsuri economice menite să relanseze economia a României.

Este o veste foarte bună pentru noi pentru că aţi programat această întâlnire cu opoziţia. Vă place sau nu, noi credem că avem această întâlnire cu premierul României, de vreme ce adevăratul premier nu are timp să se vadă cu noi. Credem că este folositor pentru noi şi pentru dumneavoastră să avem această discuţie despre problemele economice şi bugetul pentru 2012„, a spus Ponta.

El a precizat că opoziţia manifestă deschidere pentru dialog, dar şi pentru votarea bugetului de stat, dacă există o reală perspectivă asupra bugetului şi un dialog asupra măsurilor bune.

Chiar dacă draftul scrisorii este aproape gata, ideile bune pot fi întotdeauna incluse în scrisoare, nu vin doar de la Guvern, uneori vin şi de la opoziţie. E folositoare această întâlnire, mai ales că anul viitor este unul electoral„, a spus Ponta.

Preşedintele PSD a arătat că opoziţia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis Guvernului şi în legătură cu care nu a primit niciun răspuns şi şi-a exprimat speranţa că delegaţia FMI va oferi un răspuns.

La rândul său, Jeffrey Franks a precizat că reprezentanţii delegaţiei FMI, BM şi CE valorizează dialogul cu opoziţia, cu sindicatele şi cu asociaţiile oamenilor de afaceri, el apreciind că niciun grup politic nu are monopolul ideilor bune.

La întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE au participat Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Eugen Nicolăescu, Daniel Chiţoiu, Daniel Constantin şi Liviu Voinea.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Liderii USL s-au întâlnit şi în iulie cu delegaţia FMI, BM şi CE.