Ponta: Mă alătur apelurilor către autorităţile de la Kiev de a rezolva fără violenţă criza din Ucraina

CRIZA DIN UCRAINA. Premierul Victor Ponta a transmis în deschiderea şedinţei de Guvern de miercuri un apel către autorităţile de la Kiev pentru a găsi soluţii de rezolvare fără violenţă a crizei din Ucraina, subliniind că România are pe acest subiect o poziţie absolut coordonată cu cele ale UE şi SUA, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 11:32
Ponta: Mă alătur apelurilor către autorităţile de la Kiev de a rezolva fără violenţă criza din Ucraina

CRIZA DIN UCRAINA. ‘La graniţa noastră de nord este o situaţie politică şi socială extrem de gravă. Mă alătur apelurilor făcute de toţi reprezentanţii statului român şi poziţia domnului Corlăţean exprimă poziţia Guvernului, aceea de a cere autorităţilor de la Kiev să rezolve orice fel de criză fără folosirea violenţei şi fără victime omeneşti. Deja s-a întâmplat acest lucru. România are o poziţie absolut coordonată şi egală cu Uniunii Europene şi a Statelor Unite ale Americii. Şi, cu atât mai mult cu cât lucrurile se întâmplă la graniţa noastră, sper ca acest apel şi aceste eforturi diplomatice să ducă la oprirea violenţelor şi la găsirea unor soluţii democratice în ţara vecină’, a declarat premierul Victor Ponta.

Cel puţin 25 de persoane au murit şi o mie au fost rănite în urma ciocnirilor violente dintre forţele de ordine şi protestatarii care refuză să părăsească Piaţa Independenţei din Kiev. În capitala Ucrainei, autorităţile au decretat stare de asediu: şcolile sunt închise, metroul nu circulă, iar intrările în oraş au fost restricţionate. Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a decretat o zi de doliu naţional joi în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în timpul violenţelor de la Kiev.