Ponta: Mă bucur de ultimele cifre de la INS. Arată că pâinea s-a ieftinit cu 12%

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat scăderea preţului pâinii cu un procent de 12%, ceea ce dovedeşte eficienţa măsurii de reducere a TVA pentru produsele de panificaţie, a declarat premierul Victor Ponta în deschiderea şedinţei de Guvern de miercuri, citat de Agerpres.

11 dec. 2013, 13:01
Ponta: Mă bucur de ultimele cifre de la INS. Arată că pâinea s-a ieftinit cu 12%

Acesta a precizat că, în situaţia în care reducerea TVA-ului pentru pâine va atrage după sine şi o reducere a evaziunii fiscale, atunci sistemul ar putea fi extins începând cu anul 2014.

‘Mă bucur de ultimele cifre venite de la INS. Preţul pâinii a scăzut cu 12%. Se poate şi mai mult, domnule ministru (Daniel Constantin – n.r.). Dar oricum, este îmbucurător. (…) INS-ul ne-a confirmat acest lucru, ceea ce înseamnă că reducerea TVA şi-a atins unul dintre scopuri. Dacă, şi asta domnul ministru Daniel Chiţoiu ne spune, dacă îşi va atinge şi celălalt scop – combaterea evaziunii fiscale şi a comercializării fără documente – înseamnă că putem anul viitor să ne gândim la extinderea acestui sistem, care, până la urmă, se dovedeşte foarte corect’, a spus Victor Ponta.

Totodată, acesta i-a recomandat ministrului Daniel Constantin să îi comunice şi preşedintelui Traian Băsescu faptul că preţul pâinii a cunoscut, prin reducerea TVA, o scădere de peste zece procente.

VEZI SI:

Traian Băsescu despre întâlnirea Ponta-Obama: După 10 ani, credeţi că mă mai tentează o poză?