Ponta: Macovei s-a comparat, „din greşeală”, cu Nelson Mandela. Cred că a vrut să spună Ana Pauker

Premierul Victor Ponta consideră, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că europarlamentarul Monica Macovei s-a autocomparat ''din greşeală'' cu Nelson Mandela, adăugând că ea este ''instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste''.

RomaniaTV.net
18 aug. 2014, 10:16
Ponta: Macovei s-a comparat, „din greşeală”, cu Nelson Mandela. Cred că a vrut să spună Ana Pauker

”Cea mai mare mizerie a acestui an politic s-a produs! Monica Macovei s-a autocomparat cu Nelson Mandela! Este o jignire cumplită pentru memoria unei personalităţi mondiale care simbolizează lupta pentru libertate, solidaritate şi toleranţă (adică exact valorile pe care Macovei şi cei ca ea le detestă şi le combat zi de zi!). Pentru cei care ignoră această realitate aş vrea să reamintesc că Nelson Mandela a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar (Macovei a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste); Mandela nu a furat locuinţa unor proprietari de drept şi nici nu a avut în toată viaţa sa acces la sutele de mii de euro pe care Macovei le primeşte anual de la Parlamentul European! Dar mai ales Mandela nu şi-a calomniat niciodată propria ţară şi propriul popor! Cred că Monica Macovei a spus din greşeală Mandela – a vrut să spună Ana Pauker!”, scrie Ponta, pe pagina de Facebook.

Reacţia premierului vine după ce europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a declarat la Digi 24 că, în multe feluri, seamănă cu Nelson Mandela.

‘M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu şi-a sacrificat principiile niciodată, care şi-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil şi care a făcut foarte mulţi ani de închisoare, s-a sacrificat şi-a sacrificat interesele personale pentru ţară. Şi mă identific cu toate aceste lucruri’, a declarat Monica Macovei, duminică.