Ponta: Mesajul CCR către firme este să facă evaziune fiscală, că sunt protejate! Ceea ce este îngrozitor

Împărţirea României între firme corecte, care plătesc taxe, şi şmecheri care nu plătesc taxe şi care sunt protejaţi de CCR cred că este extrem de nocivă pentru societatea românească, a afirmat premierul Victor Ponta, miercuri, informează Agerpres. El a făcut aceste afirmaţii în legătură cu decizia CCR privind ordonanţa de urgenţă referitoare la Codul insolvenţei.

30 oct. 2013, 11:47
Ponta: Mesajul CCR către firme este să facă evaziune fiscală, că sunt protejate! Ceea ce este îngrozitor

‘Dincolo de interesul particular al unei televiziuni, legea pe care am adoptat-o combătea evaziunea fiscală la nivel naţional a acelor firme, din toate domeniile, care pentru a nu plăti taxe şi impozite intrau în mod voit în insolvenţă. Decizia de ieri a CCR este un sprijin pentru evazioniştii fiscali şi este o lovitură importantă nu doar pentru Guvernul actual, pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget şi vor încerca să prezinte companiilor corecte, care îşi plătesc taxele, faptul că nu sunt dezavantajate’, a declarat premierul, prezent la Indagra.

Potrivit premierului, mesajul CCR, prin decizia de marţi, a fost unul de încurajare a evazioniştilor.

‘Nu ştiu ce a decis Curtea, pentru că nimeni nu ştie ce a decis. Până la urmă, avem opt luni de zile de când nu ştim dacă avem sau nu referendum, că nu ne spune CCR. Avem nouă luni de zile de când încercăm să salvăm de insolvenţă şi să salvăm locurile de muncă şi investiţiile în România la Rompetrol şi nu ne spune CCR ce se întâmplă. Acum, mesajul de ieri a fost pentru firme: faceţi evaziune fiscală, că noi vă protejăm! Ceea ce este îngrozitor’, a completat şeful Executivului.

Curtea Constituţională României (CCR) a decis că ordonanţa de urgenţă privind Codul insolvenţei este neconstituţională, fiind admisă sesizarea Avocatului Poporului.

 

VEZI SI:

Camera Deputaţilor a respins moţiunea pe Codul Insolvenţei. PDL va sesiza Curtea Constituţională