Ponta, miniştrilor: Cred că vă daţi seama că aţi devenit ţinte, odată ce aţi intrat în Guvern

Premierul Victor Ponta le-a atras miercuri atenţia miniştrilor că, odată intraţi în Guvern, au devenit 'ţinte' şi că trebuie să-şi asume aceste 'riscuri', potrivit Agerpres.

16 oct. 2013, 12:50
Ponta, miniştrilor: Cred că vă daţi seama că aţi devenit ţinte, odată ce aţi intrat în Guvern

Ponta s-a referit astfel la liberalul Varujan Vosganian, care şi-a dat demisia din postul de ministru al Economiei, după ce procurorul general a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale pentru ‘complot şi subminarea economiei naţionale’.

‘Cred că în această seară o să mergem pentru a finaliza procedurile de numire a noului nostru coleg, domnul Gerea. Eu vreau să-i mulţumesc domnului Vosganian pentru activitate, însă cred că toţi ştiţi – în momentul în care aţi intrat în Guvernul României – că sunteţi ţinte, aşa încât să ne asumăm aceste riscuri. Uneori ele se îndreaptă şi în mod greşit asupra celor care desfăşoară activităţi, dar eu vreau să vă propun tuturor ca noi să fim cei care fac lucruri. Alţii, sigur, ne acuză, ne critică. Atâta timp cât Guvernul realizează lucruri importante, îşi asumă şi criticile sau acuzele celor care nu fac nimic’, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai spus că noul ministru al Economiei va trebui să continue lucruri ”importante”, care ţin de privatizarea Oltchim, de Cupru Min, care vizează politica industrială a ţării, negocierile pe plan european.