Ponta: Nimeni din USL nu vrea alegeri comasate. Cerem un guvern de tehnocrați

Victor Ponta, președintele PSD, subliniază că USL nu este de acord cu o comasare a alegerilor și reiterează solicitările înaintate de USL către Traian Băsescu privind instituirea unui guvern de tehnocrați care să gestioneze problemele economice ale țării și să organizeze alegeri. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă organizată în cadrul dezbaterii ”Agricultura românească 2013 - Impactul reformei PAC şi viziunea USL”.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 11:24
Ponta: Nimeni din USL nu vrea alegeri comasate. Cerem un guvern de tehnocrați

”Nu e nicio surpriza în USL. Nimeni din USL nu vrea alegeri comasate. Toți considerăm că propunerea pe care am facut-o în iunie, la singura întâlnire pe care am avut-o cu președintele la Cotroceni, rămâne valabilă. USL solicită și ar sprijini un guvern de tehnocrați, așa cum s-a făcut în Italia, așa cum s-a făcut în Grecia, care să ia măsurile economice necesare și să organizeze alegeri corecte cât mai repede posibil.”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a ținut să sublinieze că tot din luna iunie, USL a înaintat o propunere legislativă care prevede reducerea numărului de parlamentari, dar că parlamentarii PDL nu o sprijină, deși acest partid se declară un susținător al măsurii.

”Sub semnătura lui Crin Antonescu și a mea, tot din luna iunie, există proiectul de lege prin care numărul de parlamentari se reduce la 318. Suntem deja în decembrie, iar birourile permanente controlate de PDL și comisiile juridice au refuzat de 6 luni măcar să ia în discuție legea USL. Că pe la televizor zic că vor mai puțini parlamentari, dar în realitate vor mai mulți, asta nu mă surprinde. Că Igaș își asumă niște legi proaste (proiectul Guvernului de comasare – n.r.), nu ne mira nici asta. Vreau să dau o veste care nu va fi o surpriză pentru Băsescu: nu există niciun parlamentar PDL onest, altfel ar fi votat proiectul nostru.”, a mai spus Victor Ponta.