Ponta: Nu am calculat cât dăunează imaginii PSD condamnarea lui Năstase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu se impune o discuţie în partid după condamnarea lui Adrian Năstase şi că nu a calculat ce prejudiciu de imagine aduce sentinţa respectivă.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 16:25
Ponta: Nu am calculat cât dăunează imaginii PSD condamnarea lui Năstase

Ponta a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu se impune o discuţie în PSD despre situaţia lui Adrian Năstase, după ce acesta a fost condamnat la doi ani închisoare în procesul „Trofeul calităţii”.

Întrebat dacă sentinţa respectivă dăunează imaginii partidului, Ponta a răspuns:

„Nu ştiu, nu am calculat. Dar nu l-am pus din nou preşedinte sau prim-ministru. Dacă a fost achitat (în procesul Muzeul Zambaccian – n.r.) trebuia să îl punem preşedinte în locul lui Băsescu”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că verdictul ÎCCJ îl dezamăgeşte.

„Dincolo de partea subiectivă, sunt convins că în aceşti şapte ani există elemente care să arate presiuni politice şi încălcări ale procedurilor normale. Sunt covins că (Năstase – n.r.) va face recurs şi va putea să obţină un verdict de nevinovăţie. Până atunci voi fi la fel de reţinut în declaraţii cum am fost şi la procesul trecut, în care a fost achitat”, a afirmat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este convins că şi PSD şi Adrian Năstase vor lua „deciziile nimerite” după decizia Justiţiei de condamnare a fostului preşedinte al PSD.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Decizia nu este definitivă, Năstase putând face recurs.