Ponta nu are motive să-l demită pe Rus. „Ministerul de Interne şi medicii şi-au făcut datoria”

Victor Ponta a spus că nu ia în calcul remanierea lui Ioan Rus din fruntea Ministerului de Interne, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva unor poliţişti acuzaţi că au obstrucţionat punerea în executare a mandatului de reţinere a lui Adrian Năstase. Premierul a evitat să comenteze acţiunile de marţi ale DNA, dar a spus că, din câte ştie el, medicii şi-au făcut datoria în cazul lui Năstase

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 10:45
Ponta nu are motive să-l demită pe Rus. „Ministerul de Interne şi medicii şi-au făcut datoria”

Întrebat dacă se gândeşte la înlocuirea lui Rus de la MAI, Ponta a răspuns sec: „Nu”.

Primul-ministru s-a ferit să discute despre începerea urmării penale împotriva lui Şerban Brădişteanu şi a trei poliţişti, acuzaţi de către DNA de favorizarea infractorului.

„Nu am voie şi nu am să discut niciodată cazuri aflate în justiţie. Ministerul de Interne şi medicii, din câte ştiu eu, şi-au făcut datoria. Altceva nu ştiu şi nu eu discut despre ce face justiţia. Mi se pare normal ca fiecare să-şi facă datoria şi să aplice legile”, a mai spus Victor Ponta.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. Şerban Brădişteanu şi cei trei poliţişti de la Poliţia Capitalei – Serviciul Urmăriri au fost ridicaţi marţi de procurorii DNA. 

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase.Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii.