Ponta: Nu e şi nu va fi pace cu Traian Băsescu VIDEO

Nu este şi nu va fi pace cu Traian Băsescu, este anunţul făcut de premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern cu noul cabinet. Tot astăzi, Executivul va aprobat modificarea programului de guvernare, care va fi apoi trimis în Parlament şi asumat săptămâna viitoare. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 11:21
Ponta: Nu e şi nu va fi pace cu Traian Băsescu VIDEO

„Am văzut un val de optimism că e pace între Guvern şi preşedinte. Nu-mi fac asemenea iluzii şi nici nu aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu este şi nu va fi pace până în decembrie, până vom avea un preşedinte care înţelege să fie preşedinte arbitru, şi nu preşedinte jucător. Aseară a fost doar un armistiţiu impus de votul Parlamentului de marţi și de realitatea regională și europeană„, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern. 

Legat de cel de-al doilea motiv, el a arătat că Uniunea Europeană și partenerii transatlantici au nevoie de „o Românie stabilă, democratică și serioasă tocmai în momente foarte dificile și foarte apropiate de granițe”.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program de priorităţi pentru perioada următoare, document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar e inspirat de acesta. 

Citeşte şi: Noii miniştri au depus jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu VIDEO

„Noul Guvern, în baza art. 114 din Constituţia României, îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru un program, nu program de guvernare, ci un program care va cuprinde principalele acţiuni şi direcţii ale Guvernului în perioada următoare. (…) Evident că nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare aprobat în 2012, dar sunt lucruri care s-au realizat deja și n-are rost să le mai propunem încă o dată și sunt și lucruri noi care au apărut într-un an și jumătate și evident că acestea trebuie să fie asumate de către Guvern și aprobate de către Parlament”, a spus Ponta.

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au ajuns miercuri la un acord, conform căruia șeful statului a validat echipa guvernamentală votată marți de Parlament, iar Executivul urmează să-și asume răspunderea pentru noul program de guvernare.