Ponta nu exclude să preia prin interimat Ministerul Justiţiei. Ce spune despre numirea şefului DNA

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la România TV că este dispus să preia portofoliul Justiţiei în cazul în care Traian Băsescu va respinge propunerea pe care USL o va face în locul Monei Pivniceru. "Nu mi-am ascuns slăbiciunea pentru portofoliul Justiţiei şi am spus mereu că, dacă nu am reuşit să mă fac ministrul Justiţiei, a trebuit să mă fac prim-ministru", a precizat premierul.

RomaniaTV.net
20 mart. 2013, 20:01
Ponta nu exclude să preia prin interimat Ministerul Justiţiei. Ce spune despre numirea şefului DNA

„Postul în această configurare politică e al PNL. Toate propunerile le fac eu, discutând însă cu domnul Antonescu. Din punctul meu de vedere fiind o poziţie specială în Guvern şi având această vulnerabilitate ca ţară, ce facem cu MCV, cred că un profil cât mai puţin politic e cât mai bine venit. Un profil public cunoscut, dar nu politic”, a precizat Ponta.

Potrivit prim-ministrului, desemnarea viitorului şef al Justiţiei se va face doar în urma consultării cu Crin Antonescu, Ponta adăugând că ar putea exista o rocadă între ministerele care revin PSD şi PNL. 

„Sigur că ne-am gândit, dar nu e momentul.Teoretic se poate o rocadă între ministere, dar nu s-a discutat aşa ceva”, a precizat Ponta. 

Întrebat dacă exclude preluarea prin interimat a portofoliului Justiţiei, premierul a afirmat că există această posibilitate.

„Nu exclud această posibilitate. Nu mi-am ascuns slăbiciunea pentru portofoliul Justiţiei şi am spus mereu că, dacă nu am reuşit să mă fac ministrul Justiţiei, a trebuit să mă fac prim-ministru”, a spus Victor Ponta.

În ceea ce priveşte numirea şefului DNA, Ponta a afirmat că în final „totul depinde de semnătura lui Traian Băsescu”, premierul susţinând că speră ca situaţia să se rezolve cât mai curând.

„Interimatul e zona cea mai de nedorit pentru un Parchet. Nu doar procurorul-şef, ci toţi adjuncţii sunt interimari. Toată lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Trebuie găsită cât mai repede o soluţie. Pe 3 sau 4 aprilie expiră şi interimatul domnului Morar. Voi face tot ce ţine de mine să-i avem cât mai repede. Prima încercare a eşuat nu prea e clar de ce. Preşedintele a zis că de fapt de ce ne-am băgat în procedura lungă, că de fapt propune ministrul Justiţiei”, a spus Ponta.