Ponta: Nu-i lăsaţi în Parlament pe Igaş, Anastase, Udrea, nu-i iertaţi, nu le daţi imunitate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat românilor, miercuri, la lansarea candidaţilor USL la parlamentare, să nu le acorde iertare şi imunitate celor care şi-au bătut joc de ei, respectiv să nu-i lase în Parlament pe Traian Igaş, Roberta Anastase şi Elena Udrea.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 17:15
Ponta: Nu-i lăsaţi în Parlament pe Igaş, Anastase, Udrea, nu-i iertaţi, nu le daţi imunitate

Abia aştept 9 decembrie să-i batem încă o dată pe PDL şi pe Traian Băsescu!„, a spus Ponta. „Ce strigaţi? Jos Băsescu, nu?„, i-a întrebat premierul pe cei prezenţi la miting, răspunsul zecilor de mii de participanţi fiind „Jos Băsescu!”.

În iulie, aţi reuşit să-i arătaţi lui Traian Băsescu că nu mai este preşedintele României. Pe 9 decembrie, trebuie să mergem mai departe cu schimbarea, să facem ca victoriile de anul acesta să conteze cu adevărat, să nu devină victorii efemere. Pe 9 decembrie, să mergem înainte, să nu ne întoarcem la vremurile lui Băsescu şi PDL, la vremurile lui Anastase şi Blaga, la vremurile lui Boc şi Ungureanu„, a spus Ponta.

Preşedintele PSD a spus că cei care şi-au bătut joc de români merită să plătească şi să stea în faţa Justiţiei, nu în Parlament.

Nu acordaţi iertare şi imunitate celor care v-au furat. Igaş, Anastase, Udrea, toţi ceilalţi care şi-au bătut joc de voi, merită să plătească pentru ceea ce au făcut. Nu trebuie să fie în Parlament. Trebuie să fie în faţa Justiţiei”, a mai spus Ponta.

„Niciodată o ţară nu este umilită decât dacă există cozi de topor aici în ţară. (…) Vreau să transmit acest mesaj ca nimeni să nu mai spună că suntem cetăţeni de mâna a doua. (…) Cred că românii au capacitatea să fie europeni”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat că în 2013, odată cu sfârşitul regimului Băsescu, se va încheia perioada post-comunistă în România.
„În 2013 trebuie să schimbăm nu doar Constituţia României, ci modul în care a fost gândit statul român în aceşti ani. 2013, odată cu sfârşitul regimului Băsescu, se va încheia perioada post-comunistă în România. Traian Băsescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei, trebuie să îl schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a ţinut la putere în aceşti ani”, a susţinut Victor Ponta, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

„Preşedintele României, indiferent cine este acesta, trebuie să asculte voinţa democratică a poporului român”, a subliniat Victor Ponta.