Ponta: Nu-l percep pe Johannis ca pe o rezervă. Poate fi şi premier, poate fi şi preşedinte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la România TV că nu îl percepe pe Klaus Johannis ca pe "o rezervă" la postul de prim-ministru, iar venirea primarului Sibiului în PNL şi USL reprezintă "un mare avantaj", fiind un foarte bun om politic.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 20:01
Ponta: Nu-l percep pe Johannis ca pe o rezervă. Poate fi şi premier, poate fi şi preşedinte

Întrebat dacă îl percepe pe Klaus Johannis ca fiind omul care îi stă în spate, „o rezervă”, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns că „nu am niciun fel de senzaţie de acest gen”.

„Am avut întotdeauna o relaţie foarte bună cu domnul Johannis şi l-am apreciat întotdeauna. Eu cred că e un mare câştig pentru PNL şi pentru USL. Eu vă anunţ că nu o să stau toată viaţa prim-ministru. O să stau prim-ministru atâta timp cât am performanţă şi am susţinerea Parlamentului. După mine va veni un alt prim-ministru. Nu ştiu cine e acela, dar nu am niciun fel de sentiment, dimpotrivă chiar sunt foarte bucuros că domnul Johannis a venit în PNL şi în USl şi cred că e un mare avantaj. Dacă aş putea să conving şi alţi oameni de aceeaşi valoare, aş face-o oricând”, a spus Ponta la România TV.

Atunci când a fost întrebat de jurnaliştii România TV care va fi rolul pe care îl va juca Klaus Johannis în viaţa politică din România, Victor Ponta a declarat: „Ca să citez din copreşedintele meu, din domnul Antonescu, poate fi şi prim-ministru, poate fi şi preşedinte. Nu vreau să speculez eu, dar cred că poate ocupa orice funcţie. E bine că domnul Johannis s-a hotărât să facă din nou pasul spre politica naţională. Cred că e un câştig pentru politica naţională”.

Mai mult, Ponta a precizat că nu are nicio problemă de competiţie sau temeri că cineva ar lua locul altcuiva.

„Pentru mine, orice succes al domnului Oprescu, al domnului Johannis sau al altor oameni care n-au fost direct membri PSD sau PNL, dar au fost alături de noi şi gândim până la urmă la fel, nu reprezintă decât un avantaj şi un lucru pozitiv. Nu am absolut nicio problemă de competiţii sau temeri că nu ştiu cine vine şi ia locul cuiva”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD a menţionat, la România TV, şi faptul că „sunt convins că şi domnul Johannis când ar pleca eventual de la Primărie şi ar ajunge în Guvern, va vedea că e mai uşor uneori să critici, să fii pe margine, decât pe teren. Eu ştiu cât criticam eu Guvernul când eram în Opoziţie, întotdeauna e mai uşor pe margine, decât pe teren”.

Victor Ponta a adăugat că primarul Sibiului poate face parte inclusiv dintr-o echipă guvernamentală şi a ţinut să amintească faptul că anul trecut a avut o discuţie pe această temă cu Johannis.

Klaus Johannis, primarul Sibiului, s-a înscris miercuri în PNL. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că din noua structură de conducere a liberalilor ar putea face parte şi un prim-vicepreşedinte, apreciind că primarul Sibiului, Klaus Johannis, sau oricare alt coleg din partid ar putea fi propus pentru o astfel de funcţie.

Mai multe organizaţii locale ale PNL şi-a anunţat deja susţinerea pentru Klaus Johannis în funcţia de prim-vicepreşedinte PNL.