BUGET 2015. Ponta: Se menţine cota unică de impozitare, iar salariul minim creşte de la 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat şi trimis către Parlament. Potrivit şefului Executivului, nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015, iar taxa pe construcţii speciale va scădea de la 1,5% la 1.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 10:41
BUGET 2015. Ponta: Se menţine cota unică de impozitare, iar salariul minim creşte de la 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria că taxele şi impozite locale pentru persoanele fizice nu vor fi majorate în 2015, potrivit proiectului de buget stabilit cu FMI. 

În schimb, reducerea TVA la produsele agroalimentare de la 24% la 9% nu va fi posibilă de la 1 ianuarie 2015. „Daca va exista un trend pozitiv al incasarilor in primul trimestru, acesta va fi primul obiectiv”, a continuat Ponta.

Premierul a mai anunţat că proiectul de bugetul pe 2015 prevede menţinerea cotei unice de 16%, reducerea CAS cu 5% la angajator, scutirea impozitului reinvestit, majorarea pensiilor, dublarea alocatiilor pentru copiii din familii cu venituri reduse.

Mai mult, premierul a anunţat că salariul minim va fi majorat până la 975 de la 1 ianuarie. 

De asemenea, Ponta a anunţat că în 2015 vor fi plătite şi ultimele titluri executorii pentru stat astfel încât „să inchidem datoriile catre diverse categorii de bugetari”.