Ponta: Plângerea penală a PDL, un caraghioslâc anunţat de bufonul Traian Ungureanu

Premierul Victor Ponta a calificat drept "un caraghioslâc" plângerea penală pe care PDL a depus-o împotriva sa în legătură cu Ordonanţa prin care au fost luaţi bani de la primării, menţionând că obiectivul actului normativ, care a fost îndeplinit, a fost ca fondurile să nu fie folosite în campanie.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 19:22
Ponta: Plângerea penală a PDL, un caraghioslâc anunţat de bufonul Traian Ungureanu

Victor Ponta a spus că plângerea penală pe care PDL a depus-o pe numele său în legătură cu ordonanţa privind banii primăriilor este „un caraghioslâc”.

„Sunt absolut nişte caraghioşi şi nu întâmplător l-au scos pe un caraghios să anunţe chestia asta. Domnul Traian Ungureanu este un fel de bufon al PDL-ului”, a spus Victor Ponta într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Premierul a precizat că judecătorii Curţii Constituţionale au hotărât că nu pot fi luaţi înapoi banii care s-au cheltuit, lucru pe care Guvernul nici nu l-a făcut, el menţionând că Executivul a retras doar acele fonduri care nu au fost cheltuite.

„Obiectivul principal era ca bani publici să nu fie folosiţi în campania electorală. Domnul Ungureanu i-a dat ca să fie folosiţi în campania electorală, că i-a dat numai la PDL şi UDMR şi i-a dat cu o lună jumătate înainte să înceapă campania. Obiectivul l-am atins: nu s-au folosit în campanie şi am făcut foarte bine”, a mai spus premierul Ponta.

PDL a depus, vineri, plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind banii luaţi de la primării, a anunţat purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu.

Ungureanu a spus că OUG care prevede ca banii comunităţilor locale să fie luaţi înapoi este ilegală şi neconstituţională, arătând că banii trebuie returnaţi primăriilor.

Miercuri, democrat-liberalul Adriean Videanu declara că PDL va depune o plângere penală împoriva premierului Victor Ponta pentru abuz în funcţie, dacă în 24 de ore nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi nu restituie banii primăriilor.

În 25 mai, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene.

El a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale consideră că dispoziţiile ordonanţei de urgenţă emise de actualul Guvern pentru recuperarea banilor de la autorităţile locale sunt constituţionale şi nu permit recuperarea banilor decât în cazul acelor primării care au cheltuit deja fondurile, nu au datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE.

Premierul a arătat totodată că Guvernul Boc a emis, la sfârşitul anului 2008, odată cu preluarea mandatului de guvernare, un act normativ similar prin care a retras banii unor primării, alocaţi de Guvernul Tăriceanu din Fondul de rezervă, şi că acest act a fost atacat de trei ori la Curtea Constituţională, judecătorii hotărând de fiecare dată că decizia Guvernului Boc este legală.

Potrivit premierului, din totalul celor 1.657 de primării care au primit bani de la Guvernul Ungureanu, un număr de 810 nu înregistrează „niciun leu datorie” şi nici nu necesită cofinanţarea unor proiecte UE.