Ponta: Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul PE niciun politician extremist

Premierul Victor Ponta a afirmat marți, la recepția oferită de Congresul European Evreiesc la Palatul Parlamentului, că România nu va trimite niciun politician extremist în noul Parlament European.

11 mart. 2014, 17:08
Ponta: Pot să garantez că România nu va trimite în viitorul PE niciun politician extremist

„Cred că este un lucru extraordinar că în România nicio forță politică cu adevărat extremistă nu a prins cu adevărat contur și sprijin popular. Și pot să garantez că România nu va trimite în viitorul Parlament European niciun membru a ceea ce, probabil, va constitui grupul partidelor antieuropene și extremiste”, a declarat Ponta la recepția și dineul oferite de Congresul European Evreiesc și Federația Comunităților Evreiești din România cu prilejul primei reuniuni la București a Comunităților Evreiești din Europa, potrivit Agerpres.

Laszlo Tokes şi Csaba Sogor cer în Parlamentul European susţinere pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Șeful Guvernului a adăugat că România și-a asumat lecțiile istoriei și se comportă ca o societate democratică și tolerantă.

„România de astăzi este o țară care își cunoaște și își asumă trecutul și a învățat lecțiile din trecut și este capabilă să fie o societate democratică, o societate în care respectul pentru tradiție, pentru comunitate există, acolo unde toleranța și dialogul reprezintă regula și conflictul sau extremismul sunt simple excepții extrem de rare”, a afirmat Ponta.

La rândul său, președintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, le-a mulțumit oficialilor români pentru felul în care sunt tratați în România membrii comunității evreiești.

Antonescu: Comparaţia lui Tokes între Ţinutul Secuiesc şi Crimeea, scandaloasă şi alarmantă

„În numele comunității de evrei din 42 de țări, vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și Guvernului român pentru sprijinul și susținerea evreilor din România”, a afirmat Moshe Kantor.

Alături de prim-ministrul Victor Ponta au participat la recepție vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și Kelemen Hunor, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, foștii șefi ai statului Emil Constantinescu și Ion Iliescu, o serie de miniștri și parlamentari.

Tot marți, președintele Traian Băsescu i-a decorat pe președintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, și pe președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, pentru consolidarea legăturilor româno-israeliene și promovarea imaginii României în lume.