Ponta: PP-DD va fi a doua forţă politică după locale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat vineri, la RRA, că, din analizele pe care le are, atât la nivelul consiliilor judeţene, cât şi în Bucureşti, Partidul Poporului se prefigurează ca fiind cea de-a doua forţă politică după USL, anunţă Mediafax.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 14:10
Ponta: PP-DD va fi a doua forţă politică după locale

El a reafirmat că, după alegerile parlamentare, USL nu va face alianţe nici cu acest partid, nici cu vreo altă formaţiune, respectiv PDL.

„Din analizele noastre, la alegerile locale, votul politic va fi compensat foarte mult de votul pentru persoane, pentru că oamenii votează dincolo de partid în foarte multe cazuri, mai ales la consiliile judeţene, primării. Din primul tur, majoritatea primarilor îşi vor reconfirma mandatele, puţini dintre ei vor pierde, în schimb mulţi nu vor avea consiliu local. Probabil că votul politic va merge spre USL, Partidul Poporului şi probabil PDL va fi pe locul al treilea”, a susţinut Ponta.

Potrivit acestuia, conform analizelor „făcute foarte la rece şi într-un ton mai degrabă spre mai rău”, USL va obţine un vot politic la alegerile locale între 45 şi 50%. El a adăugat că, în toamnă, când votul politic va fi mult mai important, pentru că oamenii vor opta pentru schimbarea Guvernului actual, majoritatea absolută va reveni USL. „Acesta este un obiectiv pe care l-am anunţat de la momentul reconstrucţiei USL”, a subliniat preşedintele PSD.

Victor Ponta a spus că în cadrul USL s-a stabilit să se formeze în viitor un Guvern stabil, fără coaliţii şi alianţe. „Un Guvern stabil, cu o majoritate stabilă în Parlament, pentru o perioadă foarte grea, înseamnă o stabilitate politică absolut necesară”, a adăugat el.

Ponta şi-a exprimat regretul că se prefigurează ca fiind o viitoare forţă pe scena politică „un partid populist care nu are o problemă neapărat de responsabilitate”. „Şi PDL se comportă mai rău decât Partidul Poporului, pentru că vorbeşte despre salarii şi pensii ştiind că acum bugetul este destul de gol. (…) Da, cred că în multe consilii judeţene din ţară, chiar şi la Bucureşti a doua forţă politică după USL va fi Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu şi aceasta este numai vina celor de la PDL”, a spus liderul USL.

El a reafirmat, pe de altă parte, că nu va accepta o funcţie de premier de la preşedintele Traian Băsescu. Întrebat dacă după alegeri va accepta o astfel de funcţie, Victor Ponta a răspuns afirmativ. „Voi forma Guvernul, dar în baza votului poporului”, a completat Ponta.