Ponta: Premierul nu poate discuta singur la UE cedarea de suveranitate, dar nici preşedintele VIDEO

Primul-ministru nu poate discuta singur la UE despre tratate privind cedarea de suveranitate naţională, dar nici preşedintele nu poate participa singur la aceste dezbateri, astfel de decizii revenind Parlamentului şi, eventual, poporului, în cazul revizuirii Constituţiei, afirmă premierul Ponta. Parlamentarii PDL nu au asistat la discursul lui Ponta.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 10:20
Ponta: Premierul nu poate discuta singur la UE cedarea de suveranitate, dar nici preşedintele VIDEO

„Nu aş vrea să rataţi prima dată când în Parlamentul României se vorbeşte despre concluziile Consiliului European”, a transmis Ponta parlamentarilor PDL, care nu se aflau însă în sală, adăugând că îşi doreşte ca acest prim moment în care Parlamentul este informat despre reuniunea CE să se transforme într-o regulă de colaborare între instituţiile statului.

Parlamentarii PDL au părăsit plenul reunit înainte de discursul premierului, lăsând pe pupitre foi cu mesaje ca „Salvaţi ICR”, „Salvaţi TVR”, „Salvaţi Monitorul Oficial”.

Şeful Guvernului şi-a continuat discursul prezentând concluziile reuniunii Consiliului European de la sfârşitul săptămânii trecute şi a anunţat că Guvernul intenţionează să se prezinte în perioada următoare în faţa Parlamentului cu toate modificările legislative operate în domeniul reformei.

El a arătat că nu o singură instituţie, precum Preşedinţia, poate decide asupra viitorului european al României şi a susţinut că, în perioada anterioară, parlamentarii au aflat că România susţine Tratatul fiscal al UE fără să fie consultaţi în prealabil.

„Am încercat, pe baza mandatului acordat de dumneavoastră, să reprezint cât mai bine ţara la Consiliul European şi voi încerca în continuare să am o colaboare instituţională cât mai bună cu Preşedinţia şi celelalte instituţii. Din partea Guvernului, există toată dorinţa de dialog, dar Guvernul este responsabil în primul rând în faţa dumneavoastră şi a poporului”, a spus Ponta parlamentarilor.