Ponta: Preşedintele Chinei mi-a spus că mobila românească era echivalentul unui produs de calitate în anii 70

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la deschiderea Târgului Internaţional de Mobilă din Bucureşti, că în timpul vizitei în China preşedintele chinez i-a vorbit în termeni laudativi despre calitatea şi preţul mobilei româneşti în perioada anilor '70 - '80.

RomaniaTV.net
10 sept. 2014, 09:43
Ponta: Preşedintele Chinei mi-a spus că mobila românească era echivalentul unui produs de calitate în anii 70

„Când vorbesc de tradiţie şi de vremuri foarte bune ale industriei mobilei din România mă gândesc la faptul că, în urmă cu o săptămână, împreună cu domnul ministru Niţă, am fost într-o vizită oficială în China şi preşedintele Chinei ne spunea, nu ştiu cum a venit vorba, cum în anii ’70 şi ’80 în China termenul de mobilă românească era echivalentul unui produs de calitate, dar şi cu un preţ foarte bun. Mi-aş dori ca acest renume pe care îl câştigase cu mult timp în urmă industria mobilei din România să fie recâştigat în aceşti ani şi vreau să vă asigur că aveţi tot sprijinul nostru”, le-a transmis premierul producătorilor.

Şeful Guvernului le-a cerut românilor să cumpere mobilă de producţie autohtonă şi le-a spus producătorilor că se bazează pe contribuţia lor pentru atingerea obiectivului care presupune depăşirea cifrei anuale a exporturilor de 50 de miliarde de euro.

„Mă bazez pe producătorii români de mobilă pentru un obiectiv strategic al României, un obiectiv istoric, nu doar strategic, pe care anul acesta îl vom atinge, şi anume depăşirea unei cifre de export anual de 50 de miliarde de euro. În urmă cu câţiva ani, dacă cineva ar fi spus că România va exporta bunuri de 50 de miliarde de euro, probabil că ar fi fost considerat un naiv. Anul acesta vom reuşi acest lucru şi contribuţia producătorilor de mobilă este extrem de importantă. (…) Îmi doresc ca românii să cumpere cât mai multă mobilă produsă în România şi în ţări depărtate cum e şi China să aud din nou că mobila românească înseamnă mobilă ieftină, dar bună. Dacă reuşim acest lucru, înseamnă că ne-am făcut treaba”, a mai spus Ponta.

Târgul Internaţional de Mobilă, Echipamente şi Accesorii – BIFE-SIM 2014 va reuni de miercuri până duminică peste 325 de firme din industria mobilei, din care 110 producători români, care vor expune la Centrul expoziţional Romexpo din Capitală.