Ponta: Preşedintele e un ‘Gică Contra’ în general. Nu e de acord cu reducerea CAS pentru că sunt eu de acord

Premierul Victor Ponta a declarat luni că preşedintele Traian Băsescu e în general 'Gică contra' şi se opune reducerii CAS pentru că premierul e de acord cu această măsură, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 09:27
Ponta: Preşedintele e un ‘Gică Contra’ în general. Nu e de acord cu reducerea CAS pentru că sunt eu de acord

‘Oamenii preşedintelui spun că fac moţiune de cenzură dacă nu reducem CAS. Să se pună şi ei de acord. Eu cred că este un lucru bun reducerea CAS iar Guvernul pe care îl conduc va face orice pentru a-l aplica. Preşedintele în general e Gică contra. Dacă ziceam eu că nu-s de acord, el zicea că e, pentru că acum sunt eu de acord zice că nu e el de acord’, a spus Ponta după ce a participat la deschiderea celei de-a 45-a Adunări Generale WTCA ‘Shaping Global Growth’, întrebat cum comentează declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia reducerea CAS ar fi periculoasă.

El a adăugat că nu îl miră faptul că Băsescu nu este de acord cu reducerea CAS pentru că el a fost cel care a tăiat pensiile şi salariile, iar aceasta ‘e gândirea lui economică’.

Potrivit premierului, colectările la buget pe primul trimestru al acestui an sunt mai mari decât cele din primul trimestru al anului 2013. În acelaşi timp, cheltuielile sunt mai mici. ‘Deocamdată sunt mulţumit pentru că pe baza rezultatelor din primul semestru putem să punem în aplicare scăderea cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale la angajator’, a afirmat Ponta.