Ponta: R. Moldova poate fi sprijinită de ţări deja membre pentru a se integra mai rapid în UE

Întâlnirea dintre premierul Republicii Moldova şi prim-ministrul unei ţări a Uniunii Europene este un mesaj foarte puternic pentru importanţa Parteneriatului Estic şi un semn de viziune, a declarat premierul României, Victor Ponta, vineri, la Bruxelles, transmite Agerpres.

15 nov. 2013, 12:07
Ponta: R. Moldova poate fi sprijinită de ţări deja membre pentru a se integra mai rapid în UE

Premierul a făcut aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Într-adevăr, Moldova, ca şi toate celelalte ţări care fac parte din Parteneriatul Estic, poate fi sprijinită de ţări deja membre pentru a-şi face un parcurs mai rapid şi mai eficient al integrării europene. Sunt onorat să particip la această întâlnire alături de primul ministru al Moldovei, dl Leancă, o personalitate politică proeuropeană, care şi-a angajat guvernul în mod clar şi hotărât pe calea integrării europene’, a spus Ponta.

Din acest motiv, România consideră că este de datoria sa să se implice în prima linie a asistenţei pentru o mai bună integrare a Moldovei în parcursul european al acesteia.


VEZI SI:

Leancă: Proiectele energetice dintre Moldova şi România merg bine. Vom face şi poduri noi peste Prut