Ponta: România trebuie să aibă o poziţie mai demnă în UE, nu poate să mai fie membru de rangul doi

România trebuie să aibă o poziţie mult mai clară şi mult mai demnă în ceea ce înseamnă construcţia europeană, deoarece este a şaptea ţară ca mărime în UE şi poate contribui în mod real la acest proces, fără să mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene, a declarat premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 15:38
Ponta: România trebuie să aibă o poziţie mai demnă în UE, nu poate să mai fie membru de rangul doi

„România trebuie să aibă o poziţie mult mai clară şi mult mai demnă în ceea ce înseamnă construcţia europeană. Nu vrea să cred că în anii care urmează vom sta la Bucureşti sau vom merge la Bruxelles doar ca să luăm la cunoştinţă despre ceea ce au decis alte ţări. România nu este doar a şaptea ţară ca mărime în Uniunea Europeană, dar este o ţară care poate în mod real să contribuie la construcţia europeană, o ţară în care niciun fel de dispută politică nu a reuşit să zdruncine fundamental pro-europenismul societăţii noastre şi cred că România nu poate să mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene”, a spus Ponta în plenul Parlamentului, la votul de învestitură al Guvernului.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre SFÂRŞITUL LUMII în Parlament: „Lumea creată de divinitate nu se sfârşeşte astăzi”

El a adăugat că România trebuie să ocupe locul pe care îl merită cu adevărat.

Pe de altă parte, Ponta a cerut parlamentarilor să fie de acord să colaboreze pentru o nouă Constituţie care să evite noi conflicte instituţionale, pentru reorganizarea administrativă a ţării şi pentru schimbarea actualului sistem electoral, care a generat „grave derapaje” de la voinţa electoratului.

Premierul a mai afirmat că este necesară şi delimitarea clară a atribuţiilor celor două Camere ale Parlamentului.

După audierile-maraton, deputaţii şi senatorii s-au reunit în plen, în noua sală destinată şedinţei comune, pentru învestirea cabinetului Ponta II. Traian Băsescu nu a onorat invitaţia de a participa la lucrările plenului.