Ponta s-a întâlnit cu Tony Blair la sediul din Kiseleff al PSD

Fostul premier al Marii Britanii Tony Blair se află în România pentru a participa la o conferinţă despre viitorul Europei. Liderul laburist şi-a început vizita cu o întâlnire cu preşedintele PSD, Victor Ponta, la sediul partidului, apoi s-a dus la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu premierul.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 13:26
Ponta s-a întâlnit cu Tony Blair la sediul din Kiseleff al PSD

După întâlnirea cu Blair, Victor Ponta s-a arătat încântat că a apucat să-i cunoască personal pe toţi cei trei mari lideri ai stângii europene pe care îi admiră în mod deosebit: Tony Blair, Gerhard Schröder şi José Luis Rodrìguez Zapatero. „Sunt la fel de carismatici şi de interesanţi pe cît sunt la televizor”, a constatat Ponta.

Liderul PSD a admis că fostul premier britanic i-a dat şi sfaturi.

„M-a încurajat în ideea de a păstra, mai ales într-un an electoral, un discurs pragmatic pe teme economice, foarte serios, că în zona asta nu este loc de populism şi de promisiuni pe care nu poţi să le ţii”, a afirmat Ponta.

În schimb, politica naţională a României a fost atinsă mai mult tangenţial, un timp consistent fiind alocat problematicii europene.

„Am apucat să-i povestesc întâmplarea pur românească a propunerii de a fi eu premier. Să spui unui străin că un politician îţi propune în glumă funcţia de premier a fost destul de dificil (…) Nu sunt convins că a înţeles pentru că, în calitate de de fost prim-ministru, ia această funcţie în mod serios”, a declarat preşedintele PSD.

Întrebat care a fost totuşi reacţia lui Blair, Ponta a răspuns: „A zâmbit”.