Ponta: Salariile restante ale bugetarilor vor fi reîntregite în decembrie VIDEO

Victor Ponta a declarat, în direct la România TV că în luna decembrie, salariile bugetarilor se vor reîntregi şi cu a doua tranşă restantă. Mai mult, premierul a spus că la rectificarea bugetară vor fi alocaţi bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pentru acest an.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 05:39
Ponta: Salariile restante ale bugetarilor vor fi reîntregite în decembrie VIDEO

„În luna decembrie avem banii şi pentru cei 8% daţi de la 1 iulie şi în proiecţia pe 2013 avem toţi banii. Cei 8% şi încă 7% n-au fost deloc bugetaţi în bugetul pe 2012. Pe aceia i-am pus noi la rectificare”, a spus Victor Ponta.

Agricultura, sănătatea, educaţia, dar şi serviciul român de informatii vor primi bani în plus la rectificarea bugetară, a mai spus premierul. „Bani în plus la: agricultură, sănătate, adminsitraţie, educaţie, justiţie, dezvoltare regională şi turism şi SRI”, a completat oficialul.

Premierul a explicat şi de unde vin banii. „Noi avem venituri suplimentare dintr-o îmbunătăţire a colectării, din câştigurile realizate prin plecarea lui Blejnar de la ANAF, că a încasat bani mai mulţi, şi de la veniturile obţinute în urma obţinerii frecvenţelor”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat ordonanţa privind reîntregirea salariilor bugetarilor în două tranşe. Prima mărire, de 8%, a fost deja acordată în luna iunie. A doua, de 7,4%, se va opera în luna decembrie.