Ponta şi Băsescu se bat în pozele făcute cu Barack Obama

Prim-ministrul Victor Ponta a spus că este posibil ca preşedintele Băsescu să-l informeze despre ultimele poze făcute în cadrul şedinţei CSAT de joi, făcând referire ironică la întâlnirea dintre Barack Obama şi Traian Băsescu la summitul de la Haga.

25 mart. 2014, 14:05

Fiind întrebat dacă a fost informat de Băsescu despre conversaţia cu preşedintele SUS, Ponta a spus: „Dacă ne-am suna tot timpul despre conversaţiile pe care le avem şi bietul domn Opriş (Marcel Opriş, directorul STS – n.red.) ar fi depăşit de situaţie. Dacă e ceva important sunt convins că preşedintele ne va informa poimâine despre ultimele poze şi conversaţii pe care le-a avut”.

Comentariul lui Victor Ponta este poliţă pe care nu apucase să o plătească preşedintelui încă de la funeraliile lui Nelson Mandela, din decembrie 2013. Atunci premierul a avut o scurtă conversaţie cu Obama, iar Ponta a postat imediat pe facebook fotografii cu el şi preşedintele SUA.

La scurtă vreme, Traian Băsescu a afirmat că nu a mers la funeraliile lui Nelson Mandela pentru că nu a avea bani în buget pentru deplasare adăugând că, după 10 ani de mandat, nu mai este tentat de oportunitatea unei fotografii alături de un preşedinte american.

Traian Băsescu a fost întrebat dacă nu regretă faptul că nu este el prezent în Africa de Sud, în locul premierului. „Nu, că nu am avut bani. Nu-mi pare rău. După 10 ani de mandat, crezi că mai e o tentaţie pentru mine o întâlnire sau o poză?”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a spus că nu va discuta cu premierul despre conţinutul discuţiei avute cu Barack Obama. „Ştiu sigur ce vrea America de la noi, deci nu ar avea ce să-mi spună Victor Ponta: stat de drept, reducerea birocraţiei, reducerea corupţiei”, a spus preşedintele.

Luni, preşedintele s-a văzut cu Obama, iar Administraţia Prezidenţială a postat pe site cu promptitudine imagini cu cei doi şefi de stat stând de vorbă.