Ponta şi Georgescu s-au întâlnit miercuri cu delegaţia FMI

Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, s-au întâlnit miercuri cu membrii delegaţiei FMI, CE şi BM, Ponta spunând că este, ca şi şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, "un pic îngrijorat de ceea ce a fost", dar că situaţia de criză s-a încheiat după referendum, iar Guvernul îşi va respecta angajamentele.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 16:42
Ponta şi Georgescu s-au întâlnit miercuri cu delegaţia FMI

La finalul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Victor Ponta a afirmat că, pe baza discuțiilor avute cu ministrul Finanțelor și cu guvernatorul Băncii Naţionale, poate spune că Guvernul și-a îndeplinit toate obligațiile privind deficitul bugetar, reformele structurale și va respecta în continuare prevederile acordului încheiat cu instituţiile financiare internaţionale.

„În rest, a little bit concerned ( în engleză „un pic îngrijorat”, n.r.), toți suntem un pic îngrijorați de ceea ce a fost, din punctul meu de vedere. Pe 29 iulie s-a încheiat ca și criză politică, iar instituțiile statului, fie că vorbim de Banca Națională, de Ministerul de Finanțe, de celelalte instituții ale statului, au asigurat și vor asigura în continuare și stabilitate și predictibilitate”, a spus Ponta, la solicitarea jurnaliştilor de a comenta afirmațiile şefului misiunii FMI.

O delegaţie comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a discuta cea de-a şasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, având pe ordinea de zi negocierea mai multor măsuri fiscale propuse de Guvernul Ponta şi analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, s-a întâlnit marţi cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, iar la începutul discuţiilor a afirmat că este „puţin îngrijorat” de impactul pe care îl are actuala situaţie politică din România asupra economiei.

Citeşte şi Cum vorbeşte Crin Antonescu în engleză. Ascultă aici ce a spus delegaţiei FMI