Victor Ponta: Obiectivul meu ca preşedinte este unirea românilor pentru România VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că speră că, la 100 de ani de la Marea Unire, toţi românii să fie iar uniţi.

12 sept. 2014, 15:30
Victor Ponta: Obiectivul meu ca preşedinte este unirea românilor pentru România VIDEO

Venit la microfon, după ce a fost validat candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, Ponta și-a început discursul cu o glumă: „Am stat până acum în cămașă de prim-ministru, acum mi-am pus haina de președinte”.

El a reafirmat că este mândru pentru că este român, că este PSD-ist și a adăugat că dorește să fie un președinte al dialogului și care să realizeze pentru a doua oară Marea Unire.

„Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidențial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului și al președintelui Victor Viorel Ponta”, a adăugat președintele PSD.

Vanghelie: Pe 2 noiembrie trebuie să luăm minimum 45%

Acesta a afirmat că, alături de PSD, a dovedit dincolo de vorbe, prin fapte. „Ați dovedit dvs., în primul rând (…), cel mai mare partid al țării, care nu a reușit să câștige alegerile din 2004 încoace, am reușit să le arătăm că ne putem schimba noi. Am îndreptat lucruri care erau de îndreptat și suntem de fiecare dată promotorii adevărați ai schimbării în România. (…) PSD este cu adevărat partidul care s-a schimbat cel mai mult și care poate să schimbe cu adevărat România. Schimbarea înseamnă un alt mod de a face politică”, a spus Ponta.

Liderul social-democraților a subliniat că președintele țării este cel care trebuie, într-adevăr, să fie acel simbol al unității naționale, al Marii Uniri, fără de care nicio națiune nu are șansa de a-și păstra identitatea și a-și promova valorile.

„Împreună, în 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, putem și suntem capabili să fim din nou uniți, să fim mândri că suntem români. (…) Ca președinte al României mă voi lupta ca România și românii să fie din nou uniți”, a adăugat Victor Ponta.

Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, validată de Congresul extraordinar al PSD VIDEO

Potrivit acestuia, „așa cum este normal într-o democrație”, adversarii politici ai PSD spun că nu trebuie schimbat nimic. „A fost bine în ultimii zece ani, trebuie să se continue ceea ce a făcut Traian Băsescu, nu trebuie să fim uniți, trebuie să avem ziduri între noi”, a adăugat ironic președintele PSD.