Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, validată de Congresul extraordinar al PSD VIDEO

Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, la alegerile din luna noiembrie, a fost validată vineri de Congresul extraordinar al PSD.

12 sept. 2014, 15:17
Candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României, validată de Congresul extraordinar al PSD VIDEO

Congresul extraordinar al PSD a validat, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale. 

În cadrul acestui scrutin intern, au fost consulaţi 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot. Astfel, din 414.917 membri consultaţi, 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut.

Reuniunea de la Alba Iulia a avut loc în sistem de videoconferinţă, Victor Ponta fiind validat astfel de peste 30.000 de delegaţi din toată ţara din cadrul celor 46 de filiale care au adoptat rezoluţii în acest sens.

Rezoluţia prin care a fost validată candidatura lui Victor Ponta a fost citită, în cadrul congresului PSD, de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. 

Ponta: Alegerile vor fi CORECTE. E lipsă de civilizaţie să ţipi înainte pentru a justifica pierderea lor

Prin document, PSD precizează că îl desemnează pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de Preşedinte al României şi îi invită pe membrii şi simpatizanţii partidului, precum şi pe cetăţenii români, să susţină candidatura liderului social-democraţilor. 

Liviu Dragnea a arătat că guvernarea social-democrată a relansat economia României, concomitent cu aplicarea unor politici de reparaţie socială şi de reducere a nedreptăţilor şi inegalităţilor sociale. 

„Congresul PSD îşi exprimă convingerea că Victor Ponta poate reprezenta, în calitate de preşedinte al României, interesele românilor care îşi doresc consolidarea economiei, creşterea bunăstării şi asigurarea unui climat de echilibru în societate. Ca prim-ministru, Victor Ponta a repus economia naţională pe o traiectorie ascendentă, a reparat nedreptăţile şi a scos ţara din izolare externă. Ca preşedinte, Victor Ponta îi va uni pe români, va aduce bunăstare şi pace socială şi va lupta pentru construirea unei Românii puternice. PSD, prin reprezentanţii săi în Congres, îşi asumă că va sprijini fără echivoc întărirea statului de drept şi va apăra principiul separaţiei puterilor în stat. PSD este solidar cu cetăţenii români, apără principiile dreptăţii sociale, egalităţii de şanse şi solidarităţii sociale. PSD asigură partenerii externi că România îşi va respecta angajamentele şi va milita pentru apărarea şi promovarea valorilor democratice şi întărirea instituţiilor statului. România are nevoie de un lider capabil să reunească ţara, să vindece rănile confruntărilor care ne-au ţinut în loc, să ofere oamenilor certitudinea unui viitor mai bun. Victor Ponta a demonstrat că este un om de stat care vrea şi poate să construiască pentru viitor. Prin dialog, prin reforme instituţionale şi constituţionale adevărate, prin folosirea corectă a atribuţiilor constituţionale, viitorul preşedinte poate fi un factor de unitate şi progres. Cu echipa care trage ţara în aceeaşi direcţie, cu un cadru politic în care se caută dialogul şi unitatea, România va deveni tot mai puternică”, se arată în documentul prezentat de Liviu Dragnea.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat de la tribuna congresului extraordinar al partidului, că principalul său obiectiv ca președinte al României este acela al unirii românilor pentru România, argumentând că adevărata schimbare a țării este ca românii să fie din nou uniți după zece ani de dezbinare.

Victor Ponta: Obiectivul meu ca președinte este unirea românilor pentru România

Lansarea oficială a candidatului PSD în cursa pentru Cotroceni este programată pentru 20 septembrie, dată care coincide cu ziua de naştere a liderului social-democrat.

Ilie Sârbu: Nu e exclus ca la Congresul PSD să se discute despre suspendarea preşedintelui