Ponta: Stelian Tănase trebuie să îşi continue activitatea la SRTV

Premierul Victor Ponta consideră că scriitorul Stelian Tănase ar trebui să își continue activitatea ca președinte - director general al SRTV.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 13:52
Ponta: Stelian Tănase trebuie să îşi continue activitatea la SRTV

Victor Ponta a precizat că, în cursul zilei de marți, va purta o discuție cu acesta pentru a analiza atât situațiile legale de a asigura continuitatea activității TVR, precum și componența Consiliului de Administrație al Televiziunii Publice.

„În privința TVR, reprezentarea în CA trebuie să respecte proporțiile grupurilor parlamentare. Așa a decis Curtea Constituțională. Dacă vorbim de președinte — director general, urmează să discut și cu membrii grupurilor parlamentare, dar eu cred că domnul Stelian Tănase trebuie să își continue activitatea și trebuie să identifice, alături de CA, soluțiile legale prin care activitatea TVR să continue, însă, în condițiile în care sunt uriașe datorii și probleme care de ani de zile s-au acumulat și care pun sub un mare pericol activitatea TVR. Dacă aceasta va fi decizia, mâine voi avea și o întâlnire cu domnul Tănase și, probabil, eu voi anunța ce ține de Guvern, iar domnia sa ceea ce intenționează, dacă va rămâne președinte — director general, ca strategie pentru următoarea perioadă”, a spus Victor Ponta luni, la finalul întrevederii avute cu partenerii de coaliție la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Victor Ponta a precizat că partea care ține de Guvern reprezintă un set de măsuri care să permită relansarea și restructurarea Televiziunii Publice.