Ponta: „Sunt probleme serioase privind intemperiile”. Vezi apelul premierului către şoferi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, vor face videoconferinţă cu prefecţii şi autorităţile locale pe tema intemperiilor, el arătând că "sunt probleme serioase".

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 09:50
Ponta: „Sunt probleme serioase privind intemperiile”. Vezi apelul premierului către şoferi

Ne pregătim de o videoconferinţă pe tema intemperiilor care se anunţă. Domnul Stroe, domnul Dragnea azi o să facă videoconferinţă cu prefecţii, cu toate autorităţile, pentru că nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat în Ungaria„, a spus Ponta.

Întrebat dacă a fost anunţat de cei de la ANMH (Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie) că vor fi probleme foarte mari, Ponta a răspuns: „Da, sunt probleme serioase. De altfel, cred că aţi văzut, probabil nimeni nu se mai aştepta acum să mai vină”.

Ponta a făcut un apel la cetăţenii care utilizează drumurile publice să aibă autovehiculele utilate cu anvelope de iarnă şi să se intereseze de starea vremii.

„Fac un apel către toţi cetăţenii care vor folosi drumurile să se intereseze înainte, să aibă cauciucuri de iarnă, să aibă totul pregătit şi să ne ajute ca aceste două-trei zile de iarnă târzie să le trecem cât mai bine. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Ungaria, ce se întâmpă în Ucraina, azi de asta trebuie să ne ocupăm„, a mai spus Ponta.

Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării vor fi marţi, între orele 4.00 şi 14.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru alte 14 judeţe fiind emis cod galben.