Ponta: Suspendarea lui Băsescu e ultima soluţie. Cred că nu o să avem criză politică

Victor Ponta a comentat marţi seara la România TV sondajul CSCI conform căruia 60% dintre alegători vor suspendarea lui Traian Băsescu în cazul în care preşedintele va refuza să reconfirme mandatul de premier. "Cred că nu o să avem o criză politică", a declarat Ponta, precizând că suspendarea va fi "ultima soluţie" la care va recurge USL.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 21:16
Ponta: Suspendarea lui Băsescu e ultima soluţie. Cred că nu o să avem criză politică

„Cred că nu o să avem o criză politică după 9 decembrie. Sper să nu fiu prea optimist. Am acces la mai multe informaţii decât cei care au răspuns la sondaj şi cred că trebuie să facem tot posibilul să nu ajungem la o criză politică. Nu depinde doar de dl băsescu să nu fie criză. Nu e vorba doar de toanele unui singur om. Facem parte din alianţe, din UE, nu depinde totul de un singur om”, a declarat Ponta, marţi seara, la România TV.

Primul-ministru a precizat totodată că nu ţine legătura cu şeful statului, adăugând că răceala dintre cele două palate nu afectează activitatea instituţiilor.

„Eu după episodul suspendării nu am vorbit cu domnul preşedinte, nu am cerut să merg la dânsul. Ne-am întâlnit doar la consultările de la Cotroceni şi m-am văzut cu domnul Băsescu o singură dată, după ce am fost la Bruxelles. În rest, în fiecare zi semnăm documente, memorandumuri, nu înseamnă că dacă nu ne auzim toată ziua la telefon nu funcţionează instituţia Preşedintelui şi a Guvernului”, a spus Ponta.

Conform premierului, demararea unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Băsescu ţine în primul rând de comportamentul preşedintelui:

„Suspendarea e ultima soluţie. Nu e dorinţa noastră. Domnul Băsescu dacă asta vrea, asta va avea. Dorinţa noastră e că dacă oamenii ne votază ca majoritatea absolută să fie respectată această decizie”.