Ponta susţine că starea de alertă va fi prelungită pentru organizarea alegerilor. „Stare de urgenţă va fi pe 28 septembrie după vot”

Victor Ponta a susţinut, marţi, la România TV, că Guvernul va prelungi starea de la alertă şi după 15 august pentru a organiza alegerile locale. Preşedintele Pro România crede că, după vot, preşedintele Klaus Iohannis va decreta starea de urgenţă. 

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 17:59
Ponta susţine că starea de alertă va fi prelungită pentru organizarea alegerilor. „Stare de urgenţă va fi pe 28 septembrie după vot”

„Prelungesc starea de alertă dintr-un singur motiv: alegerile. Stare de urgenţă va fi pe 28 septembrie, după vot„, a declarat Victor Ponta la România TV. Preşedintele Pro România i-a mărturisit jurnalistului Victor Ciutacu faptul că îi este teamă că s-ar putea infecta cu noul coronavirus în timpul campaniei electorale.

Noi facem haz de necaz. Or să moară oameni, or să infecteze oameni din cauza campaniei electorale. Sunt direct vizat. Îmi este teamă. Nu înţeleg de ce ne trimit pe toţi să ne infectăm„, a precizat fostul premier.

De asemenea, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la România TVreinstituirea stării de urgenţă ar fi necesară, însă este „de neaplicat la populaţie”. Europarlamentarul susţine că măsurile privind carantina au fost aplicate cu „brutalitate”, iar în aceste condiţii populaţia ar respinge recomandările de la Guvern.