Ponta: Tinerii ca Ioana Petrescu trebuie să se întoarcă în ţară, dar nu o vor face dacă văd că vor fi UMILIŢI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că a ţinut foarte mult să aibă în guvern miniştri tineri precum Ioana Petrescu, de la Finanţe, Răzvan Eugen Nicolescu, delegat pentru Energie, sau florin Jianu, delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism. Şeful Executivului a subliniat, însă, că dacă aceştia vor fi umiliţi în continuare aşa cum s-a întâmplat cu Ioana Petrescu la întrevederea de la Cotroceni cu Traian Băsescu, alţii ca ei vor refuza să se întoarcă în România, în viitor.

28 iul. 2014, 20:34
Ponta: Tinerii ca Ioana Petrescu trebuie să se întoarcă în ţară, dar nu o vor face dacă văd că vor fi UMILIŢI

„Doamna ministru Petrescu poate fi şi este un ministru bun, care învaţă. E extrem de liberă de vechile concepţii din Ministerul de Finanţe. E mai bine aşa, să înveţe, decât să avem un ministru de Finanţe care nu mai vrea să înveţe nimic”, a spus Victor Ponta, în emisiunea Ediţia de Seară.

Victor Ponta: Marele „TALENT” al lui Băsescu a fost să ŞANTAJEZE oameni. Pe mine nu mă poate şantaja

„Am vrut în Guvern oameni tineri cu o extraordinară pregătire şi din mediul privat. Am convins-o pe doamna Petrescu să vină din America. Mai sunt domnul Nicolescu, domnul Jianu… Ei nu sunt speriaţi, dar puneţi-vă în mintea unui student român de la Harvard care vede că o colegă de-a lui este în ţară ministru de finanţe şi e umilită de preşedintele Băsescu şi de oamenii lui. Păi mai convingem pe vreunul să vină în ţară? Ori eu cred că trebuie să-i convingem şi că trebuie să aducem înapoi oameni tineri, măcar pentru o perioadă”, a completat Victor Ponta.

Ponta îl vede pe Băsescu la închisoare: „Toate afacerile care au spoliat statul după 2005 au legătură cu el”

Premierul este convins că preşedintele Traian Băsescu s-a opus reducerii CAS, pe care în trecut o susţinea, doar pentru că a venit de la el şi de la Guvernul pe care îl conduce. „Traian Băsescu s-a opus reducerii CAS doar pentru că am propus-o eu. Cine are de pierdut? Cei care trebuie să dea salarii luna viitoare şic are ar fi plătit cu 5% mai puţin. Şi cei care poate şi-ar fi găsit un loc de muncă. Un preşedinte trebuie să înţeleagă că este un mediator, nu unul care se legitimează prin luptă şi războaie. Am avut tot războaie de 9 ani şi jumătate şi nu a avut nimeni nimic de câştigat”, a punctat Victor Ponta.

Victor Ponta: Rectificarea bugetară din această săptămână va fi una POZITIVĂ VIDEO