Ponta: „Trăim o schizofrenie comunicaţională. Guvernul zice că a gestionat bine pandemia, dar zice că avem cel mai mare număr de morţi”

Preşedintele Pro România a fost invitatul lui Victor Ciutacu, la România TV, unde a explicat care este interesul guvernului Orban, în viziunea sa, şi de ce acesta susţine că nu are bani pentru creşterea pensiilor, susţinând că totul este un joc electoral, singura grijă a actualului executiv fiind să treacă de alegerile locale şi parlamentare.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 18:42
Ponta: „Trăim o schizofrenie comunicaţională. Guvernul zice că a gestionat bine pandemia, dar zice că avem cel mai mare număr de morţi”

Victor Ponta susţine că pe timpul pandemiei România a trăit o „schizofrenie comunicaţională”, în care guvernul explică populaţiei că toate măsurile luate au fost eficiente dar, în acelaşi timp, efectele nu se văd la niciun nivel.

„Primul criminal e Orban, care si-a pus 2 miliarde de lei in fondul de rezerva si a cumparat primari de la PSD de ei. Cred ca e foarte nervos, ca nu-i iese jocul. Nu moare de grija lui Nicusor, dar el l-a bagat in fata, a fost jocul lui personal. Suntem oameni informati, stiam ca o sa apara in campanie lucruri despre Nicusor, stia si Orban. El se agata sa ramana sef la PNL, ca dupa alegeri sa nu ii zica Iohannis ca trebuie sa plece. El vede o infrangere la Bucuresti ca pe un pericol pentru ca el sa ramana prim-ministru.

Pe primele 6 luni, domnul Orban a imprumutat 50 de miliarde de lei, mai mult decat au imprumutat guvernul Ponta din 2012-2015 si guvernul Ciolos, vreo 40 de miliarde.

Ce fac Orban şi Citu, eu cred ca lasand copiii fara alocatii, pensionarii fara bani si firmele romanesti, ei sunt cei care le omoara. Marea problema e ca astora nu le e frica de nimic, nici de proteste, nici de procurori, ca nu mai e Portocala sa le faca dosare, nu-i cearta nici UE, nici ambasadorii, nu le zice nimeni nimic.

Intr-un an de zile, tot a fost perfect, nu a fost dat afara niciun ministru, niciun secretar de stat, niciun director, nimic.

E decis, ei sunt, ei au castigat deja alegerile, nu-i mai da nimeni deoparte. A venit Rares Bogdan si a zis, d-aia imi place de el, a zis ca presedintele oricum pune guvern PNL.

Orban a întrebat o persoană cu dizabilităţi ce viteză prinde. Ce se întâmpla cu Dăncilă, dacă spunea asta?

Traim de 6 luni o schizofrenie comunicationala. Guvernul zice ca am gestionat bine pandemia, dupa aia cica avem cel mai mare numar de morti. Citu zice ca economia romaneasca e singura care a crescut, dar nu are bani sa dea la pensii si la alocatii. Zic ca lupta cu PSD, trebuie sa-i omoram pe pesedisti, dar ii iau la PNL. UDMR vrea sa fure Ardealul, dar guverneaza cu UDMR. Si discursul asta tine la oamenii cu carte, la protipendada.

La ei logica e de alegeri. Ei spun ca e rau cu coronavirusul, sa-i votam pe ei. Am fost 3-4 ani prim-ministru. Daca aveam un ministru care iesea si zicea ceva cu cocoasa, ma omorau toti. Astia vorbesc prostii, ca nu stiu. Pe Oprea si acum il judeca, desi statea pe bancheta din spate, au vrut sa-l ucida, iar Bode dormea si nu pateste nimic.

Dancila nu stiu ce a zis, dar Orban a intrebat o persoana cu dizabilitati ce viteza prinde. Pai Dancila trebuia sa se mute din tara. Mastile tot nu le-au adus, iar intre timp au cumparat altele cu 0,17 lei, după ce pe primele le-au luat cu 0,67.”, a afirmat preşedintele Pro România.

Citeşte şi: Ponta, despre creşterea pensiilor cu 40%: „Pensionarii nu cred că plecau cu banii, tot Cîţu îi lua înapoi din taxe şi impozite”