Ponta: Videanu iese ca păduchele în frunte. Discut cu el dacă e propus premier din partea ARD

Victor Ponta a declarat că va accepta o dezbatere cu şeful campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, "cu neplăcerea cu care un procuror se întâlneşte cu un client de-al său", dar numai dacă acesta este propus oficial pentru postul de prim-ministru de către ARD.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 20:21
Ponta: Videanu iese ca păduchele în frunte. Discut cu el dacă e propus premier din partea ARD

„Videanu are în general acest prost obicei de a ieşi ca păduchele în frunte. Lucrurile stau în felul următor: Eu merg la dezbatere cu Videanu cu neplăcerea cu care un procuror se întâlneşte cu un client de-al său. Dar lucrurile stau aşa: Congresul PSD, al PNL şi al PC, trei congrese, cele trei partide ale USL, au votat ca eu să fiu candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru. În măsura în care partidele componente ale alianţei, PDL, forţa lui Ungureanu, Papahagi şi PP-DD-ul lui Diaconescu – că înţeleg că ei fac majoritatea – dacă ei votează tot şi spun: «Adriean Videanu este candidatul nostru la prim-ministru», da, atunci trebuie să discutăm, primul-ministru desemnat de ARD cu primul-ministru desemnat de USL. Aşa, eu mă întâlneasc cu Videanu de la borduri pe stradă? Nu, îmi pare rău! Am lucruri mai importante şi mai bune de făcut. Dacă Videanu, Doamne-ajută!, este desemnat de ARD oficial ca şi candidat la funcţia de prim-ministru, mi se pare normal să discut. Aşa, ce să discut cu Videanu, de borduri, băieţii deştepţi, Duţă de la CNAS ? Asta trebuie să discute cu Daniel Morar, nu cu mine”, a spus Ponta la Antena 3.

Şeful campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, îl provoacă pe premierul Victor Ponta să dovedească faptul că este „un bărbat politic” şi să accepte o dezbatere „unu la unu” pe oferta electorală a ARD şi USL.

Miercuri, Adriean Videanu a declarat că nu a primit niciun răspuns la dezbaterea publică pe care i-a lansat-o premierului Victor Ponta pe teme economice, el adresându-i premierului un nou mesaj: „Victore, ţi-e frică?”.

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, marţi, că Adriean Videanu că ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de prim-ministru, arătând însă că alianţa nu a luat o decizie pe această temă şi nu vrea să „vândă pielea ursului din pădure”.

Liderul USL, premierul Victor Ponta a declarat anterior că liderul ARD Vasile Blaga a glumit atunci când l-a avansat pe Adriean Videanu ca variantă pentru postul de prim-ministru după alegerile parlamentare, susţinând că Videanu poate fi propus premier doar „în ţara hoţilor”.