Ponta: Voi reduce bugetul Preşedinţiei. Ditamai avionul stă pe pistă ca să se plimbe preşedintele

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că bugetul Preşedinţiei va fi mai mic în 2013, spunând că "este cazul să mai strângem punga". Premierul a criticat faptul că Preşedinţia se închiriază "ditamai" avionul Tarom cu 100 locuri, care stă pe pistă trei zile aşteptând un singur om, în timp ce el, ca prim-ministru, apelează la cursele de linie ale companiei aeriene.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 19:33
Ponta: Voi reduce bugetul Preşedinţiei. Ditamai avionul stă pe pistă ca să se plimbe preşedintele

Victor Ponta a spus că Preşedinţia va avea, ca şi Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol în 2013.

Traian Băsescu nu se ocupă de bugete. Şi la Administaţia Prezidenţială voi face reduceri. Eu mă duc cu cursa de linie sau cu un avion mic la Bruxelles. Faptul că ditamai avionul stă pe pistă doar ca să se plimbe preşedintele, cred că în câţiva ani putem să dăm dovadă de austeritate. Administraţia Prezidenţială va avea un buget mai mic decât în 2012, aşa şi cum Guvernul va avea pentru cheltuieli de protocol un buget mai mic. Şi instituţiile publice locale vor avea mai puţini bani, pentru că e cazul să mai strângem punga. Avem nevoie de bani pentru salarii, pensii, pentru alte lucruri„, a precizat Ponta.

Traian Băsescu poate să meargă şi el cu economicul„, a adăugat premierul.

Ponta a mai spus că Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane.

„Îi felicit pe toţi noii parlamentari, dar le dau o veste: bugetul pe 2013 al Parlamentului va rămâne identic cu cel din 2012. Adică, exact cu aceiaşi bani, Camera Deputaţilor şi Senatul trebuie să se gospodărească. Asta înseamnă că, probabil, parlamentarii vor avea salarii sau sume forfetare mai mici sau cheltuieli mai mici. Important este că mi se pare şi consider anormal şi inacceptabil ca Parlamentul să aibă un buget mai mare doar pentru că are un număr mai mare de parlamentari. Deci, sunt mai mulţi parlamentari, nu mai pot fi reduşi acum, însă bugetul va rămâne acelaşi. Deci, cu aceeaşi bani din 2012, de la 470 trebuie să se gospodărească 580”, a declarat Ponta.